De Flexi-rollijn

19/05/2022 Producten & assortiment Hond Kat

De Flexi-hondenriem: vrijheid met controle voor jouw huisdier

Flexi is de marktleider van de oprolbare leiband, die we tegenwoordig een Flexi-lijn noemen. Miljoenen baasjes gebruiken vandaag deze hondenriem. Of kattenriem, want Flexi is er ook voor katten! De Flexi-lijn gunt je viervoeter de nodige bewegingsvrijheid terwijl je zelf nog controle behoudt. Flexi is één van de merken die we aanbieden buiten ons eigen merk, Flamingo.

Hoe werkt een Flexi-rollijn?


Het unieke aan een Flexi-hondenriem of Flexi-kattenriem is dat hij de natuurlijke ontdekkingsdrang van je geliefde viervoeter ondersteunt. De lijn rolt op of af naarmate jouw viervoeter verder weggaat of weer dichterbij komt. De lijn verslapt nooit. Zo kan jouw hond of kat op ontdekking, terwijl jij wanneer nodig de touwtjes terug in handen kan nemen door op de remknop te duwen en de rollijn vast te zetten.


De voordelen van een Flexi-hondenriem of Flexi-kattenriem:

  • Biedt jouw hond of kat de nodige vrijheid
  • Controle over jouw huisdier dankzij de remknop en lijn die nooit verslapt
  • Uitvoerig getest voor de beste kwaliteit
  • Hitte- en koudebestendig
  • Duurzaam bij elk gewicht
  • Gemaakt met een duurzame interne veer
  • Een kwalitatief remsysteem

De aandachtspunten van een Flexi-rollijn:

Minder contact

Je hebt minder rechtstreeks contact met je hond of kat dan bij een klassieke hondenlooplijn of klassieke looplijn voor katten.

Trekgedrag

De lijn staat altijd strak en je hond moet hieraan trekken om verder te kunnen lopen. Hierdoor is het minder makkelijk om je hond bvb. trekgedrag af te leren. Je zorgt dus best eerst dat je hond goed getraind is en goed aan een klassieke looplijn kan lopen.

Bekijk ook onze trainingslijnen


Goed opletten

De lijn kan in de knoop geraken, je kan hierover struikelen of bijvoorbeeld een fietser ten val brengen. Let dus zeker goed op wanneer jullie samen op wandel zijn.

Welke Flexi-rollijn kies je?


Belangrijk bij de keuze van een Flexi-hondenriem is de lengte van de riem en het maximum gewicht waarvoor de lijn geschikt is. In ons assortiment vind je Flexi’s met een maximaal gewicht van 8 kg tot 50+ kg en met een lengte van 3, 5 of 8 meter

Maximaal gewicht en lengte


Kijk eerst en vooral naar het gewicht van jouw hond of kat. Op de verpakking van de Flexi’s staat altijd duidelijk aangegeven welk het maximaal gewicht is dat de rollijn aankan. Maar hoe kies je de ideale lengte? Dat hangt af van hoeveel bewegingsvrijheid jij je trouwe vriend wil geven. Bij een rollijn van 8 meter kan je wat meer bewegingsruimte geven dan bij een lijn van 5 of 3 meter.

Flexi-koord of -tape?


Daarnaast kan je kiezen voor een Flexi met een band (tape) of met een koord (cord). Over het algemeen zijn de Flexi’s met ‘band’ ietsje sterker en extra geschikt voor grote en sterke honden.
Kies ook zeker een kleurtje uit dat je leuk vindt, want je hebt Flexi’s in allerlei kleuren en uitvoeringen! Voor extra zichtbaarheid kan je kiezen voor een Flexi met reflecterend handvat en reflecterende beschermingsriem. 
Ontdek onze Flexi's voor honden


Flexi Rollijn New Comfort Tape Zwart
Hond
521003 - 521019
Flexi Rollijn New Comfort Tape Zwart
Maat: XS, S, M, L

Flexi Rollijn New Comfort Tape Blauw
Hond
520999 - 521017
Flexi Rollijn New Comfort Tape Blauw
Maat: XS, S, M, L

Flexi Rollijn New Comfort Tape Rood
Hond
521002 - 521018
Flexi Rollijn New Comfort Tape Rood
Maat: XS, S, M, L

Flexi-accessoires


Aan jouw favoriete Flexi-rollijn kan je ook makkelijk Flexi-accessoires toevoegen.

Flexi snackhouder/poepzakhouder

In deze waterbestendige koker, die je makkelijk aan je Flexi vastklikt, kan je snacks of poepzakjes wegbergen. Zo heb jij altijd het nodige mee tijdens jullie wandeling.

Flexi verlichting

Dit verlichtingssysteem heeft twee led-lichtjes die je apart kan instellen. Ideaal voor extra veiligheid tijdens je wandeling met jouw favoriete viervoeter.

Andere onmisbare wandelaccessoires


Natuurlijk heb je voor een veilige en leuke wandeling nog meer nodig dan enkel een looplijn. Vergeet zeker onderstaande items niet om op pad te gaan met jouw beste vriend.

Halsband of harnas voor jouw hond of kat

Je Flexi-rollijn zal je moeten vastklikken aan een halsband of harnas. Bij Flamingo hebben we een uitgebreid aanbod aan halsbanden en harnassen. Zowel voor honden als voor katten. Ga jij voor een anti-trekhalsband, een Best Buddy-harnas of een reflecterend puppytuigje? In ons aanbod vind je een geschikte halsband of harnas voor elk huisdier.

Halsbanden en harnassen voor elke situatie


 Harnas Step&Go Odin Bruin
Hond
520176 - 520179
Harnas Step&Go Odin Bruin
Maat: XS, S, M, L

 Halsband  Odin Bruin
Hond
520172 - 520175
Halsband Odin Bruin
Maat: XS, S, M, L

 Halsband Gevoerd Monte Carlo Roze
Hond
69305 - 69340
Halsband Gevoerd Monte Carlo Roze
Maat: M, L, L, XL, S, M, S, M, L, XL

 Harnas Pluto Blauw
Hond
518769 - 518774
Harnas Pluto Blauw
Maat: XS, S, M, L, XL, XXL

 Harnas Pluto Fluo groen
Hond
518757 - 520345
Harnas Pluto Fluo groen
Maat: XXXS, XXS, XS, S, M, L, XL, XXL

 Harnas Step&Go Bento Groen
Hond
519218 - 519223
Harnas Step&Go Bento Groen
Maat: XS, S, M, L, XL, XXL

 Harnas H-Harnas Ziggi Turkoois
Hond
519879 - 519883
Harnas H-Harnas Ziggi Turkoois
Maat: XS, S, M, L, XL

 Halsband Gevoerd Gevuld Arizona Zwart
Hond
520033 - 520040
Halsband Gevoerd Gevuld Arizona Zwart
Maat: S, M, M, L, XS, S, S, M, L, XL, XXL

 Halsband met bandana  Pinto Rood
Hond
505758 - 505761
Halsband met bandana Pinto Rood
Maat: XS, S, M, L

 Harnas Pluto Blauw grid
Hond
518715 - 518720
Harnas Pluto Blauw grid
Maat: XS, S, M, L, XL, XXL

 Harnas Step&Go Stian
Hond
520134 - 520136
Harnas Step&Go Stian
Maat: XS, S, M

 Halsband Gevoerd Memphis Zwart
Hond
5302144 - 5302204
Halsband Gevoerd Memphis Zwart
Maat: M, L, S, M, S, M, L, XL, XXL

 Halsband met neopreen Lyabo Bruin
Hond
519362 - 519370
Halsband met neopreen Lyabo Bruin
Maat: S, M, M, L, XS, S, XS, S, M, L, XL, XXL

 Halsband met neopreen Leza Blauw
Hond
519266 - 519270
Halsband met neopreen Leza Blauw
Maat: S, M, XS, S, XXS, XS, S

 Harnas Step&Go Len Fluo geel
Hond
5367854 - 5367860
Harnas Step&Go Len Fluo geel
Maat: S, M, L, XL

 Halsband  Ziggi Taupe
Hond
521583 - 5363932
Halsband Ziggi Taupe
Maat: XXS, XS, S, M, L, XL

 Harnas met neopreen Step&Go Delu Taupe
Hond
520401 - 520405
Harnas met neopreen Step&Go Delu Taupe
Maat: XS, S, M, L, XL

Zichtbaarheid: safety first!


Ga je ‘s morgens vroeg of ‘s avonds laat wandelen met je trouwe hond? Dat pak je veilig aan door reflecterende of lichtgevende accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een veiligheidsjasje, een lampje voor aan de halsband, een reflecterende halsband enzovoort.

Beloningen tijdens het wandelen

Een wandeling is het ideale moment om te trainen met je trouwe vriend. Doet hij iets goed, dan is een stevige beloning in de vorm van een snack niet alleen lekker maar ook erg leerzaam! Die snacks neem je makkelijk mee dankzij een snackhouder. In de plaats van een snack (of aanvullend) kan je ook een klikker gebruiken. 

Andere wandelaccessoires

Poepzakhouders, fancy accessoires voor je halsband zoals bijvoorbeeld een strik, een rugzak voor je hond, een adreskoker voor als je vriend verloren loopt … In ons aanbod vind je alles dat je kan bedenken voor een fijne wandeling met jouw viervoeter.

Kort samengevat

De Flexi-rollijn ondersteunt de natuurlijke ontdekkingsdrang van jouw hond of kat. De lijn rolt op of af naarmate jouw viervoeter verder weggaat of weer dichterbij komt. Zo kan jouw huisdier op ontdekking, terwijl jij met een remknop in controle blijft.
Een Flexi-lijn biedt de nodige vrijheid, is uitvoerig getest en is hitte- en koudebestendig. Verder is de rollijn extra duurzaam met een duurzame interne veer en een kwalitatief remsysteem.
Je kiezen tussen een Flexi met een band (tape) of met een koord (cord). Over het algemeen zijn de Flexi’s met ‘band’ ietsje sterker en extra geschikt voor grote en sterke honden.
Met een Flexi-rollijn heb je minder rechtstreeks contact met je hond. Daarnaast is trekgedrag afleren moeilijker met een Flexi-lijn. Tot slot let je best goed op tijdens jullie wandeling samen, want je kan over de lijn struikelen.
Kijk naar de gewichtsaanduiding op de verpakking, deze slaat op het maximum gewicht van je huisdier. Verder bestaan er Flexi’s in 3, 5 of 8 meter lengte. Hiermee kies je hoeveel vrijheid je hond krijgt. Kies tot slot je favoriete kleurtje, Flexi’s zijn er in allerlei leuke uitvoeringen!