Ontdek ons duurzaamheidsrapport 2023!
x

Halsband & Harnas & Looplijn


Op zoek naar een halsband, harnas of looplijn voor je hond? In ons assortiment vind je alles terug voor een leuke en veilige wandeling.

Een hondenriem, hondentuig of halsband voor jouw hond?

Heerlijk samen op pad: een wandeling in het bos, aan het strand of een fijne stadswandeling met jouw geliefde kwispelkont! Niet is zo fijn als heerlijk samen met jouw viervoeter een frisse neus halen. Naast een heerlijk zonnetje, een goed gehumeurde viervoeter én een positief baasje zijn er meer ingrediënten nodig voor een fijne hondenwandeling. Een goede hondenriem en een comfortabele halsband of hondentuig voor jouw hond is de basis voor een fijne wandeling samen. Maar wat moet je kiezen? Met een assortiment van bijna 400 wandelbenodigdheden helpen we jullie graag op pad! 

Een hondenriem, lange lijn voor jouw hond of een speciale trainingslijn?

Laten we starten met het kiezen van de juiste hondenlijn voor jullie wandeling, training of speursessie. Hondenlijnen komen in verschillende materialen, modellen én diverse lengtes. Met name deze laatste twee opties zijn van groot belang bij het kiezen van de beste hondenriem. Zo kies je voor de training van jouw hond vaak voor een andere lijn dan voor de dagelijkse wandelingen. Hieronder bekijken we de verschillende soorten hondenriemen in onze hondenwinkel, zo kun jij makkelijk bepalen welke hondenriem het beste bij jullie past. 

Verschillende soorten materialen en modellen van hondenriemen

Om te beginnen: kies voor het juiste materiaal van jouw hondenriem. De keuze in materialen is enorm, en hiernaast heeft elk materiaal zijn voordelen. Het is dus belangrijk te weten wat jouw voorkeuren zijn én wat voor jou belangrijk is. We zetten de mogelijkheden op een rijtje: 
  • Lederen hondenriem - De hondenriem van leer is sterk en degelijk, heeft een robuuste uitstraling en is hiernaast goed te onderhouden. Dit onderhoud is overigens wel belangrijk om het leer van de hondenriem soepel te houden. 
  • Kunstleer hondenlijn - De goedkopere variant van de lederen riem is de hondenriem van kunstleer. Kunstleer heeft een aantal voordelen ten opzichte van echt leer. Zo is de hondenriem van kunstleer makkelijker schoon te maken. Hiernaast is kunstleer een diervriendelijk product én is het eenvoudig te onderhouden. 
  • Nylon hondenriemen - De hondenriem van nylon is stevig en kan tegen een stootje. Deze hondenlijnen nemen vrijwel geen vocht op en hiermee zijn ze perfect voor regenachtige dagen. Wordt de lijn toch nog nat of vies? Dan is deze eenvoudig schoon te maken en droogt hij snel. Nylon hondenriemen komen in alle kleuren, varianten én met leuke motiefjes. Zo kun je jouw hondenriem aanpassen naar jouw persoonlijke voorkeuren. 
  • Metaal hondenketting - De hondenlijn of hondenketting van metaal valt natuurlijk ook onder de mogelijkheden. De hondenketting is zeer sterk en robuust. Kies voor een hondenketting met handvat voor meer comfortabele grip onderweg. 

Modellen en lengte van hondenriemen

Ook in de varianten en modellen zijn een aantal verschillen te vinden. Zo is elke hondenriem geschikt voor een ander doel. Om de beste hondenriem te vinden is het belangrijk te weten waar je de hondenriem exact voor wilt gebruiken. Korte hondenriementrainingslijnen en verstelbare hondenlijnen zijn bijvoorbeeld perfect voor hondentraining, omdat je hier veel controle mee hebt. Terwijl een lange hondenlijn of vaste lijn vaker gebruikt wordt tijdens wandelingen voor meer speel- en snuffelruimte onderweg. In onze hondenwinkel vind je ook speciale jogginglijnen voor sportieve baasjes én natuurlijk de populaire Flexi rollijn

Alle hondenhalsbanden: van de leren halsband tot een speciale puppy halsband!

Natuurlijk stopt het niet bij een hondenlijn, je moet de hondenriem ook goed kunnen bevestigen. Je kunt kiezen voor een hondenharnas of een hondenhalsband. Hondenhalsbanden zijn makkelijk in gebruik, zeker als je kiest voor de juiste halsband passend bij jouw viervoeter. Gelukkig biedt ons rijkelijk aanbod halsbanden voor iedere hond een geschikte halsband. We bekijken samen een aantal voorbeelden: 

Halsband met verschillende sluitingen

Kies voor de meest makkelijke sluiting voor jouw hond. In onze hondenwinkel vind je halsbanden met kliksluiting, halsbanden met gesp én halsbanden met strop

Halsbanden van verschillende materialen

Het juiste materiaal kiezen is natuurlijk ook van belang, zo kies je naast uiterlijk óók voor praktische voordelen. Kies voor een waterafstotende nylon halsband, een lederen halsband, een stevige robuuste hondenketting van metaal of een speelse halsband met bandana

Halsbanden met een speciale functie

Ook halsbanden met een speciale functie vallen onder de mogelijkheden bij Flamingo. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze lichtgevende halsbanden voor donkere dagen of verkoelende halsbanden voor de zomerse hitte. 

Alle hondentuigjes: een hondenharnas of speciaal Y-tuig voor jouw hond?

Het kopen van een goed hondentuig is geen dagelijkse bezigheid, wij begrijpen dit als geen ander. Toch is het kiezen van het juiste hondentuig héél belangrijk voor jouw viervoeter. Het juiste model en de pasvorm voor jouw hond draagt bij aan het draagcomfort én zorgt voor een goede drukverdeling op het lichaam. Dit voorkomt overbelasting en ongemakken op de gewrichten, spieren en pezen. We zetten de verschillende hondenharnassen op een rijtje: 
  • Het H-harnas - Het hondentuig in H-vorm is een veel voorkomend model hondentuig. Deze tuigen zijn te herkennen aan de 2 banden op de rug. De H-tuigen beschikken over halsband én borstband, die op de rug van jouw hond samen de letter H vormen. Op de rug bevindt zich tevens de dubbele kliksluiting, waarmee je het tuigje eenvoudig kunt vastmaken. Deze tuigen zijn perfect verstelbaar, op zowel de borstband als de halsband en hiermee goed passend te maken bij jouw viervoeter. 
  • Het instaptuigje - Het instaptuig is, zoals de naam al doet vermoeden, een model waar jouw hond in moet stappen. Deze hondentuigen zijn geschikt voor zowel pups als volwassen honden en kunnen op verschillende punten van het lichaam aangepast worden met de verstelbare banden. De instaptuigjes, zoals onze Step & Go Collectie, beschikken over een handige sluiting op de rug van de hond, hier bevindt zich ook de D-ring voor de hondenlijn. Super handig om onderweg jouw hond eenvoudig los en vast te kunnen klikken. 
  •  Het Y-harnas - Het Y-tuig voor honden is een populair hondentuigje, dit komt met name door de pasvorm en de drukverdeling van deze tuigjes. Y-tuigen bieden een optimale drukverdeling op het lichaam van jouw hond door het gebruik van een dubbele schouderband. Deze banden lopen als een Y-vorm via de borst over de schouders naar de rug van jouw hond en zijn in de meeste gevallen op meerdere punten verstelbaar. Dit zorgt ervoor dat de spieren en pezen in de hals, nek en schouders worden ontlast. Ideaal voor pups en jonge honden omdat het lichaam nog niet is volgroeid en overbelasting zoveel mogelijk moet worden voorkomen. Natuurlijk zijn deze hondentuigen ook geschikt voor volwassen honden. 
  • Het crosstuigje - Het cross hondentuig is vergelijkbaar met het Y-tuig, ook dit hondentuig zorgt voor een optimale drukverdeling op het lichaam van de hond. De crosstuigjes zijn voorzien van twee schouder banden welke kruislings over de rug van jouw hond lopen. De crosstuigen zijn iets hoger gesloten op de borst waardoor je meer controle krijgt onderweg. Deze tuigen zijn vaak enkel verstelbaar op de buikband, het is dan ook belangrijk dat de schouderbanden goed aansluiten op het lichaam. Ook deze tuigen zijn voorzien van een D-ring op de rug, waarmee je jouw hond eenvoudig kunt aanlijnen. 
  • Het borsttuig - Het borsttuig is te herkennen aan de brede band die over de borst van jouw hond loopt. Deze tuigen geven lichte druk op de borst waardoor er goede controle is. Hiernaast beschikken de borstbanden vaak over een handvat waarmee je jouw hond in bepaalde situaties snel kunt vastpakken, ideaal bij sterke en grotere hondenrassen. Ook bij de borsttuigen geldt dat enkel de buikband kan worden versteld, kies dus voor een hondentuig dat goed aansluit bij jouw viervoeter. Vindt jouw hond het spannend om het tuigje over het hoofd aan te trekken? Kies dan voor een borsttuig met dubbele sluiting zoals onze Best Buddy serie, deze tuigen hoeven niet over het hoofd, maar kunnen met de losse banden worden vastgeklikt. 

Samen veilig op pad met jouw Flamingo wandelbenodigdheden

We hopen dat je een idee hebt gekregen van de mogelijkheden voor heerlijke wandelingen samen met jouw hond. Naast de basisbenodigdheden vind je in onze hondenwinkel méér voor comfortabele, veilige en plezierige wandelingen met jouw hond. Bekijk bijvoorbeeld eens onze veiligheidsjasjes voor honden, poepzakjes en poepzakjeshouders en heuptassen voor onderweg of tijdens trainingen. Ontdek wat Flamingo jou en jouw favoriete viervoeter te bieden heeft.

Kort samengevat

Kies voor een hondenriem die past bij jouw situatie. Denk hierbij aan een korte hondenriem voor trainingen of juist een Flexi rollijn voor comfortabele wandelingen. Bekijk alle hondenriemen en ontdek welke hondenlijn het beste bij jullie past.
Met een assortiment van meer dan 100 hondenhalsbanden vind je bij Flamingo zeker een favoriet: een puppyhalsbandje, halsband met gesp of juist een kliksluiting, een halsband van leer of liever een van nylon? Ontdek alle halsbanden in onze hondenwinkel!
Ons assortiment hondentuigjes en harnassen zijn onder te verdelen in 5 groepen: H-tuig, Y-tuig, Borsttuig, Instaptuig én het Crosshondentuig. Lees hierboven meer informatie over de verschillende modellen harnassen van Flamingo.