Veiligheidsjas


Op zoek naar een veiligheidsjas voor je hond? Ontdek nu bij Flamingo.


De honden veiligheidsjas: Veilig op pad met jouw viervoeter! 

Donkere dagen vragen om extra maatregelen tijdens wandelingen met jouw hond. Het is namelijk ontzettend belangrijk dat niet alleen jij maar óók jouw viervoeter goed zichtbaar is in het verkeer. Een goede zichtbaarheid voorkomt ongelukken en vervelende situaties met andere weggebruikers. Scoor jouw ideale honden veiligheidsjas bij Flamingo voor veilige wandelingen! 

Jouw hond is niet altijd goed zichtbaar in het verkeer

Je bent jezelf waarschijnlijk bewust van het feit dat je minder goed zichtbaar tijdens wandelingen op donkere avonden. Zeker in de wintermaanden wanneer de dagen korter zijn en overheersend bewolkt. Maar ook op dagen dat het zicht minder goed is door mist of regen. Grote kans dat je tijdens deze wandelingen zelf veilig en verlicht de straat op gaat met een veiligheidsvest of misschien een lichtgevende band voor om je arm. Maar sta je er wel eens bij stil dat jouw hond nóg minder goed zichtbaar is? Onze honden staan natuurlijk een stuk lager aan de grond, dit zorgt ervoor dat ze voor veel weggebruikers helemaal niet zichtbaar zijn. Een goede verlichting is daarom niet alleen voor jezelf, maar juist voor jouw viervoeter ontzettend belangrijk. 

Een veiligheidsjas voor jouw hond kopen?

Om jouw hond éxtra goed te laten opvallen in het verkeer is het gebruik van een veiligheid hondenjas een goede keuze. Deze veiligheidsjassen voor honden zijn voorzien van een felle kleur én bevatten reflecterende strepen. Hierdoor springt jouw viervoeter direct in het oog bij andere weggebruikers. In onze hondenwinkel vind je het geel hesje voor honden in twee varianten; een gevoerde honden veiligheidsjas met kliksluiting óf een reflecterende hondenjas met klittenband sluiting

Welke maat hondenjas voor jouw viervoeter?

Om de juiste maat veiligheidsjas voor jouw hond te kopen is het te adviseren jouw hond goed op te meten. Voor het aanmeten van de juist maat hondenjas is met name de rug lengte van groot belang. De rug lengte van jouw viervoeter meet je vanaf einde nek tot de staartaanzet. De totale afmeting kun je gebruiken bij het aankopen van de ideale maat hondenjas. Valt jouw hond tussen twee maten hondenjassen, kies dan liever voor een maatje groter. Dit zorgt ervoor dat het hondenjasje ook comfortabel is tijdens wandelingen en niet te strak komt te zitten. 

Meer veiligheid onderweg voor jouw hond

Wil je zorgen voor extra veiligheid en zichtbaarheid naast de reflecterende hondenjas? Bekijk dan zeker ook eens onze hondenlijnen met reflectie, verlichtende halsbandhangers of onze lichthalsband voor jouw hond. Met de juiste hondenspullen kunnen jullie met een gerust hart op stap samen, veilig én comfortabel! 

Kort samengevat

Maak gebruik van een honden veiligheidsjas voor onderweg. In onze hondenwinkel vind je veiligheid jasjes voor zowel kleine als grote honden.
Meten is weten! De rug lengte (van einde nek tot aanzet staart) is de maat die je kunt gebruiken bij het kiezen van de juiste maat hondenjas.
Bekijk onze overige veiligheidsartikelen voor onderweg van lichtgevende halsbanden tot lichtbanden voor de hond!