Ontdek ons duurzaamheidsrapport 2023!
x

Transportkooi


Tripje met je hond? Vervoer je hond veilig in een transportkooi. Ontdek nu bij Flamingo.

Ontdek de Flamingo reisbenches voor het vervoeren van jouw hond! 

Neem jij jouw viervoeter graag mee voor een uitstapje samen? Op pad naar een fijn wandelgebied, een bezoekje aan familie of een weekendje weg? Dan is het gebruik van een goede reisbench in de auto geen overbodige luxe. Door jouw viervoeter te vervoeren in een transportbox kun je met een gerust hart, veilig én comfortabel op pad samen! Ontdek de mogelijkheden bij Flamingo voor jullie ideale reisbench. 

Veiligheid boven alles, zeker tijdens vervoer

We hoeven je waarschijnlijk niet uit te leggen dat het heel belangrijk is dat je jouw viervoeter op een veilige manier vervoert. Of het nu in de auto is, wandelend of naast de fiets, veiligheid boven alles! Wanneer je jouw hond wilt vervoeren in de auto is één ding heel belang: voorkom gevaarlijke en onverwachte situaties. Stel je bijvoorbeeld eens voor dat jouw hond los op de achterbank zit en plots besluit hij dat hij toch liever gezellig op jouw schoot zit dan alleen op de achterbank. Uit het niets springt hij naar voren, belemmert je zicht en door de onverwachte situatie raak jij alle concentratie op de weg kwijt. Ontzettend gevaarlijk natuurlijk, voor jezelf én zeker ook voor jouw hond. 

Ongelukken voorkomen is beter dan genezen

Onverwachte momenten in het verkeer kunnen resulteren in gevaarlijke situaties. Het is dan ook écht aan te raden jouw hond altijd vast te leggen in de auto. Dit kun je natuurlijk doen met een hondengordel, een gordel beperkt de bewegingsruimte in de auto. Maar in sommige gevallen is een gordel voor de hond niet toereikend, de hond blijft immers in staat je af te leiden onderweg en dit is juist wat zo gevaarlijk kan zijn. Wil je met een gerust hart veilig op pad en jouw ogen op de weg houden? Dan is het gebruik van een goede honden transportbox in de auto aan te raden. 

Welke mogelijkheden voor autobench hond

Laten we gaan kijken naar de mogelijkheden om jouw hond in de auto te vervoeren met een auto hondenbench. Binnen onze hondenwinkel is een groot gamma honden reisbenches te vinden. Maar welke kies je dan voor jouw viervoeter? Hieronder bekijken we de verschillen, bespreken we de voordelen én ontdekken we welke variant de beste hondenbench is voor jouw hond! 

Draagbare hondenbench auto

De meest bekende manier van honden vervoer is toch wel de draagbare autobench voor honden. Deze kunststof transportboxen zijn met name geschikt voor kleinere hondenrassen én pups welke een draagbaar gewicht hebben. Zo kun je jouw hond na de rit eenvoudig meedragen naar jullie eindbestemming. De transportboxen beschikken in veel gevallen over een afneembaar deksel met klemmen waardoor je jouw hond eenvoudig in de box kunt plaatsen voor een veilige rit samen. 

Draagbare reisbench of transporttas hond

Ook de reisbench, oftewel transporttas, is populair voor het vervoeren van honden in de auto. Deze praktische benches zijn gemaakt van sterke nylon stoffen, voorzien van ventilatie roosters voor meer frisse lucht en bieden een comfortabele plek in de auto. Het grote voordeel is dat deze transporttassen opvouwbaar zijn, dit maakt ze heel praktisch in gebruik én ze zijn ruimtebesparend zodat je de bench in de auto kunt bewaren zonder dat deze veel plek in beslag neemt. Hiernaast kunnen deze boxen ook in huis gebruikt worden omdat ze groter zijn en dus meer ruimte bieden aan jouw viervoeter. 

Autobench achterbank voor jouw hond

Vind je het fijn jouw hond te kunnen zien en horen dan is het vervoeren op de achterbank perfect. Zorg ervoor dat de transportbox goed vastgezet kan worden, zoals onze autobenches met ingebouwde veiligheidsgordelsleuven. Deze boxen kunnen goed vast worden gezet waardoor je er zeker van bent dat de bench niet door de auto beweegt, wel zo fijn voor jouw geliefde vriend! 

Autobench voor kofferbak

Wil jij jouw hond liever niet op de achterbank vervoeren van de auto? Dan zijn de kofferbak reisbenches een goede keuze. Deze stevige en sterke bench voor in de auto past perfect in de bagageruimte van de auto en biedt een veilige plek voor jouw hond. Deze hondentransportbox komt in verschillende varianten: hondentransportkooien met wielen, schuin aflopend voor meer ruimte én zelfs een transportbox voor het vervoeren van twee honden valt onder de mogelijkheden. 

IATA gecertificeerde benches

De populaire Nomad hondenbench is een van onze bestsellers. Deze hoogwaardige hondenbenches zijn geschikt voor vervoer in de auto, maar mogen zelfs bij veel luchtmaatschappijen in het ruim gebruikt worden. Deze benches zijn robuust, voorzien van een hoogwaardig sluitsysteem, zijn sterk en bieden veel comfortabele en veilige ruimte tijdens vervoer. Hiernaast beschikken deze benches veelal over een uitneembaar drink- en voerbakje, handig als je van plan bent langer op pad te gaan samen. 

Autobench gecombineerd met hondentrolley

Heb jij een grotere hond en wil je jouw hond in de bench ook lopend vervoeren? Kies dan voor een hondenbench met uitschuifbaar handvat. Deze reisbenches zijn in een handomdraai om te toveren naar hondentrolley, waardoor je jouw hond eenvoudig lopend kunt meenemen. Handig wanneer je de transportbox naast in de auto, ook wilt gebruiken op locatie. 

Meer mogelijkheden voor honden transport?

Ben je benieuwd welke mogelijkheden er nog meer zijn voor het vervoeren van jouw hond? Niet alleen voor transportboxen vind je bij Flamingo een groot assortiment. Zo vind je in onze hondenwinkel ook handige draagtassen voor onderweg, hondenbuggy’s, fietsmanden én zelfs hondenkarren voor achter de fiets. Zo kunnen jullie met een gerust hart, veilig samen op pad!

Kort samengevat

Er zijn verschillende manieren om jouw hond te vervoeren. Het is voornamelijk belangrijk dat het veilig gebeurt, een hondentransport voor de auto kan je hier goed bij helpen!
Reisbenches komen in alle maten, vormen en varianten. Van de autobench voor de achterbank tot een variant voor de kofferruimte, benches met wielen of handige draagbare reisbenches voor kleine honden. Bekijk de mogelijkheden bij Flamingo en ontdek welke hondenbench het beste is voor jouw hond!
Jazeker, onze IATA gecertificeerde autobenches zijn razend populair en favoriet onder vele hondenliefhebbers. In onze hondenwinkel vind je benches met wielen, draagbare IATA-benches maar ook benches speciaal voor het vliegtuig.