Ontdek ons duurzaamheidsrapport 2023!
x

De beste B2B webshop van België!

01/11/2023 Algemeen

Flamingo Pet Products bekroond met B2B Webshop Award 2023


Tijdens de uitreiking van de Belgische E-commerce Awards 2023 is Flamingo Pet Products bekroond met een prijs voor de beste B2B Webshop van België! 

De Awards by Jury belonen webshops die actief zijn in specifieke marktsegmenten, zoals B2B, export, marketplaces, en beoordeeld worden door een Jury aan de hand van het ingestuurde dossier. Na een nominatie in de top 3, naast deelnemers als About You, RAJA, VeePee en andere namen, mochten we bij Flamingo de hoofdprijs voor B2B webshop in de wacht slepen.

Digitaal maar dichtbij 

Digitalisering stond al hoog op de agenda bij ons bedrijf, maar door corona kwam alles nog eens in een stroomversnelling terecht. In 2021 lanceerden we onze nieuwe website met online catalogus en tips voor huisdierenbaasjes. Maar ook aan onze professionele klanten is gedacht. Van dierenwinkel tot groothandel of trimsalon, onze klanten kunnen sinds februari 2022 naar hartenlust shoppen in een fonkelnieuwe, gebruiksvriendelijke B2B-webshop! 

 Online en offline, wij zijn er voor onze klanten 

Onze webshop is een verlengde van onze dienstverlening. Onze klanten kunnen op onze webshop bijvoorbeeld terecht voor heel wat productinformatie en bestanden, zoals beelden, video’s en PDF’s die met één klik te downloaden zijn. Ook hebben we heel wat B2B-functionaliteiten zoals een barcode scanner en systemen voorhanden om makkelijk aan data-uitwisseling te doen zoals GS1 (waar we zelfs pionier zijn en de fiches voor huisdieren mee bepaald hebben), Channable, EDI … 

Waarom we uitblinken in B2B E-commerce 

Vergeleken met andere B2B-webshops onderscheiden we ons onder andere met een schat aan productinformatie, handige B2B-features, meertalige ondersteuning en wereldwijde klantonboarding. In de eerste helft van 2023 kende de totale webshopomzet een stijging van +62% ten opzichte van de eerste helft van 2022. Dit zorgde voor een stijging in het aandeel van de webshop in de totale omzet, van 6,14% naar 8,08%. Ook het aantal registraties op de webshop is verdubbeld in de eerste helft van 2023 tegenover 2022. Gemiddeld stijgt dit met 10% per kwartaal. 

Onze webshop is dus een mooi voorbeeld van hoe we digitalisering en klantenservice combineren. En we zijn nog dagelijks in de weer om de functionaliteiten van de website en B2B-webshop verder uit te breiden en te verbeteren.

Ook interessant

Over Flamingo Pet Products

Over Flamingo Pet Products

Al bijna 50 jaar verdelen we 8500 accessoires en snacks die het beste halen uit de band tussen huisdieren en hun baasjes. We care about pets!

Lees ons verhaal
De Flamingo-service

De Flamingo-service

Bij Flamingo gaan we verder dan enkel een sterk gamma producten aanbieden. We halen het beste uit jouw dierenwinkel of -afdeling.

Lees er alles over