Ontdek ons duurzaamheidsrapport 2023!
x

Draagtas


Tripje met je hond? Vervoer je hond veilig in een draagtas. Ontdek nu bij Flamingo.


Van de honden draagtas tot de hondenrugzak en hondenbuikdrager, ontdek alle luxe draagbare hondentassen bij Flamingo!

Kan jij genieten van heerlijke lange wandelingen met jouw viervoeter, of neem jij jouw viervoeter graag mee op reis? Maar is dit onmogelijk door de door de bouw, de leeftijd of de conditie van jouw hond? Bekijk dan eens de mogelijkheden voor een hondendraagtas. Ideaal om jouw kleine viervoeter mee te dragen tijdens het reizen of lange wandelingen. Lees verder en ontdek de luxe hondentassen van Flamingo! 

Voor wie is een hondentas geschikt?

De meeste honden zijn prima in staat (lange) afstanden af te leggen. Toch zijn er ook een groot aantal honden voor wie dit een stuk lastiger is. Denk hierbij aan oudere honden, die simpelweg de conditie niet meer hebben van een jonge hond. Hele kleine hondenrassen, waarvan de pootjes overuren draaien tijdens een wandeling. Of een jonge pup, die nog niet volgroeid is waardoor lange afstanden af te raden zijn. Voor deze honden is het gebruik van een reistas, hondenrugzak of draagtas voor honden een échte uitkomst. 

Waar kun je een hondenrugzak of draagtas voor gebruiken?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen worden reistassen voornamelijk ingezet wanneer jouw hond niet in staat is zelf een lange afstand af te leggen. Hele kleine honden, maar ook jonge pups en oudere honden kunnen daarom veel baat hebben bij het gebruik van een honden reistas. Hiernaast zijn er ook plekken waar honden niet mogen lopen, maar waar ze wel meegedragen mogen worden zoals in de cabine van het vliegtuig of in de binnenstad. Ook in deze situaties kan een draagtas goed van pas komen. Zo kun jij jouw geliefde viervoeter tóch dichtbij je houden op een comfortabele en veilige manier. 

De voordelen van een honden draagtas of reistas voor de hond

Het gebruik van een hondentas wint elk jaar aan populariteit. Waar vroeger honden voornamelijk werden vervoerd in een transportkooi wordt er tegenwoordig steeds vaker gekozen voor een hondentas of honden rugzak. En eigenlijk is het ook helemaal niet zo gek, het is voor jezelf maar zeker voor jouw viervoeter een stuk gezelliger. Hiernaast kan jouw hond in een hondentas genieten van het uitzicht en de frisse lucht. Wil jij jouw puppy meenemen in een puppy draagtas, dan brengt dit ook nog eens voordelen voor de socialisatie van jouw pup. Zo kan deze in alle rust, op een veilige manier én in de buurt van zijn vertrouwde baasje alles ontdekken. Perfect voor een fijne en comfortabele wandeling of reis zónder stress! 

Verschillende soorten draagtassen voor honden

Om te kunnen bepalen welke draagtas geschikt is voor jouw hond is het fijn te weten welke mogelijkheden er zijn. Zo kun je bekijken en bepalen welke hondentas het beste is voor jouw viervoeter. Onze hondenwinkel telt drie varianten hondentassen, hieronder bekijken we de verschillen. 

Honden draagtas

De hondendraagtassen van Flamingo zijn geschikt om in de hand mee te nemen en worden hierdoor voornamelijk gebruikt voor pups en de kleinere hondenrassen tot 4 à 5 kilo. Is jouw hond wat zwaarder, kies dan voor een draagtas die voorzien is van een extra schouderband. Deze hondendraagtassen hebben een hoger draagvermogen. De hondendraagtassen komen in alle kleuren en zijn verkrijgbaar in verschillende materialen zoals; de nylon hondentas, de polyesterreistas voor hondjes én ook hondentassen van textiel vallen onder de mogelijkheden. 

Honden rugzak

De honden rugzak wordt, zoals de naam al doet vermoeden, gedragen op de rug. Hierdoor ontstaat een betere verdeling van het gewicht, wat ideaal is voor het draagcomfort tijdens lange of intensieve wandelingen. De hondenrugzak heeft over het algemeen ook wat meer draagvermogen, tot ongeveer van 7 à 8 kilo. Hiernaast bieden de honden rugzakken van Flamingo veel extra opties: ventilatieroosters, opbergvakjes, uitneembare kussentjes én een praktische manier om jouw hond vast te maken in de rugzak voor meer veiligheid. 

Honden buikdrager

Ook buikdragers voor honden zijn populair! In een buikdrager wordt jouw hond gedragen op je borst of buik, hierdoor kan jouw hond alles zien wat jij ziet. Ideaal bij de socialisatie van een puppy. Veilig en comfortabel worden gedragen in een hondentas is goede perfecte manier om rustig te kunnen wennen aan nieuwe situaties. Hiernaast heb je in een buikdrager ook meer zicht op het gedrag van jouw hond tijdens wandelingen, zeker zo handig! Buikdragers zijn met name geschikt voor kleine hondenrassen tot maximaal 7 kilo. 

Welke reistas is geschikt voor jouw hond?

Nu we de verschillende soorten hondentassen hebben bekeken gaan we bespreken welke mogelijkheden er zijn voor jou en jouw geliefde viervoeter. We kijken op basis van gewicht welke opties er zijn in de hondenwinkel van Flamingo. Hiernaast is het wel belangrijk dat jouw hond comfortabel in de tas vervoert kan worden. Het gewicht zegt hierin natuurlijk niet alles, houdt dan ook rekening met de afmeting van jouw hond bij het kopen van een hondentas. 

Draagtas hond 5 kg

De Chihuahua, het Vlinderhondje, Maltezer en de Toy poedel om maar een aantal rassen te noemen. Deze kleine hondenrassen kunnen in vrijwel elke hondentas vervoert worden. Het kleine lichaam en het lage gewicht kan worden gedragen in zowel de rugtas voor honden, de buikdrager én de handtassen voor honden. 

Draagtas hond 10 kg

De Affenpinscher, Boomers, Cavachon en de Dwergschnauzer zijn goede voorbeelden van deze categorie. Voor honden met een gewicht tot 10 kilo adviseren we te kiezen voor een rugzak of draagtas met schouderband, zo kun je de manier van dragen afwisselen om jezelf te ontlasten. In onze hondenwinkel vind je ook buikdragers tot 10 kilo, houd er hierbij wel rekening mee dat het formaat van deze tassen minder groot zijn. Ze zijn dan ook met name geschikt voor kleinere hondjes. 

Draagtas hond zwaarder dan 10 kilo

Voor honden met een gewicht boven de 10 kilo is het slim te kiezen voor een extra stevige hondendraagtas. Deze wat zwaardere honden kunnen bijvoorbeeld perfect worden vervoerd in de Finchley collectie hondentassen. Deze hondentassen zijn voorzien van een extra verstevigde bodem, sterke schouderbanden én een draagvermogen tot 20 kilo. Let er hierbij natuurlijk wel op dat jouw hond ook voldoende ruimte heeft in de tas én het gewicht ook draagbaar blijft voor jezelf. Wordt jouw hond te zwaar om op te tillen? Dan is een hondentrolley met wielen óf een hondenbuggy wellicht een betere keuze.

Kort samengevat

Een hondentas is ideaal voor honden voor wie lange afstanden afleggen niet mogelijk is. Denk hierbij aan oudere honden, hele jonge pups of kleine hondenrassen welke simpelweg de bouw niet hebben voor het afleggen van afstanden.
De meeste honden vinden het heerlijk om comfortabel, veilig én in de buurt van het baasje de omgeving te kunnen ontdekken. Zeker hele jonge honden en pups die nog werken aan het zelfvertrouwen vinden deze manier van ontdekken in veel gevallen prettig.
Je kunt jouw kleine hond op verschillende manieren meedragen. In onze hondenwinkel vind je draagtassen, rugzakken én buikdragers. Lees hierboven de voordelen en ontdek welke hondentas het beste bij jullie past.