Krabbenodigdheden
voor jouw kat


Bekijk ons gamma krabbenodigdheden om van te spinnen. Van een statige krabpaal over een elegante krabton tot een krabmat voor poezen met hoogtevrees.

Krabpalen, krabtonnen en krabmeubels, alles voor krabplezier!

Ze zijn onafscheidelijk; katten en krabmeubels. Dat katten houden van krabben hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen. Maar wist je dat het krabben voor jouw kat meer voordelen biedt? En dat een goed krabmeubel zelfs essentieel is voor jouw kat? Op deze pagina bekijken we waarom een krabpaal, krabton of ander krabmeubel noodzakelijk is voor jouw kat én bespreken we de verschillende mogelijkheden voor eindeloos krabplezier!

Waarom hebben katten de behoefte om te krabben?

Het krabben is een natuurlijk instinct wat zich al uit op een jonge leeftijd. Vanaf een leeftijd van vier weken is jouw kitten in staat zijn nagels te gaan gebruiken. Vanaf ongeveer vijf weken zal jouw kitten ook fanatiek gaan krabben. Maar wat zijn nu eigenlijk de redenen dat jouw kitten of kat zijn nagels maar al te graag gebruikt?
Nagelverzorging: Door fanatiek te krabben wordt de buitenste laag van de nagel verwijderd. Dit is noodzakelijk wanneer de nagel begint te slijten. Want zodra het buitenste gedeelte van de nagel is verwijderd komt een nieuwe scherpe nagel tevoorschijn. Het krabben heeft dus een verzorgende werking voor de nagels van jouw kat.
Het markeren van het territorium: Een andere reden voor het krabben is het afbakenen of markeren van het territorium. De voetzolen van jouw kat bevatten namelijk geurkliertjes. Deze klieren scheiden geurstoffen af tijdens het krabben. De geurstoffen moeten andere katten duidelijk maken dat dit territorium al bezet is. Het krabben heeft dus ook een sociale werking voor jouw kat en kan dienen als een visitekaartje voor andere katten in de buurt.
Rekken en strekken: Door te krabben aan een krabpaal of ander krabmeubel traint jouw kat ook zijn spieren. Met name de pootspieren worden door krabben goed getraind. En deze pootspieren zijn natuurlijk van groot belang bij de energieke spellen en jachtsessies van jouw kat!
Krabben als uitging van stress: Sommige katten krabben als uiting van stress of spanning. Het krabben geeft een kalmerend gevoel bij jouw kat. Hierdoor proberen ze het stresslevel in het lichaam dus te verlagen. Stress-krabben kan vervelende gevolgen hebben voor jouw kat én jouw interieur, het is dan ook belangrijk te zorgen voor voldoende alternatieve mogelijkheden voor jouw kat.

Is een krabpaal noodzakelijk als je een kat hebt?

Hierboven hebben we het al laten doorschemeren, maar een krabpaal is essentieel voor jouw kat om meerdere redenen. Ten eerste voor de verzorging, het natuurlijke gedrag maar ook om jouw kat de kans te bieden te ontladen na een spannende dag. Heeft jouw kat geen mogelijkheden om te krabben? Dan is de kans groot dat hij zijn nagels zet in jouw bankstel of gordijnen, dat willen we natuurlijk niet. Er zijn gelukkig talloze mogelijkheden voor goed krabgedrag. We gaan ze hieronder allemaal bekijken!

Een grote krabpaal, houten krabpaal, goedkope krabpaal of luxe kattenmeubel

Laten we starten met de meest bekende variant; de kattenkrabpaal. Een krabpaal bestaat in vele gevallen uit een lekker zachte pluche bodemplaat met hierop een met sisal omwikkelde krabpaal. Sisal is een harde, duurzame en bovenal sterke natuurlijke vezel. Dit maakt het ideaal geschikt als krabmateriaal voor katten. Naast een stevige basis vind je natuurlijk ook verschillende leuke opties binnen de krabpalen; krabpalen met kattenspeeltjesslaaphuisjes én zelfs een krabpaal met hangmat vallen onder de mogelijkheden. Dit maakt de Flamingo krabpalen niet alleen geschikt voor krabben maar ook voor urenlang speelplezier! Grote krabpalen, goedkope krabpalen, design krabpalen, krabpalen van hout, hippe krabpalen én speciale kittenkrabpalen. Met een assortiment van méér dan 150 verschillende kattenkrabpalen is er altijd een geschikt exemplaar te vinden voor jouw huistijger.

Een krabton voor je kitten of kat

De krabton is compact maar zeer veelzijdig in gebruik. Zo is een krabton goed voor krabplezier maar biedt hij ook een fijn slaapplaatsje aan jouw kat. Kies je voor een grote krabton, dan zijn er zelfs slaapplekken voor meerdere katten! Hiermee is de krabton dan ook een perfect alternatief voor een grote krabpaal in huis. Ondanks de compactheid van een krabton doet hij echter niet onder in mogelijkheden en variaties. Grote krabtonnen, een pluche krabton, een krabton met meerdere verdiepingen, een sisal krabton óf zelfs een krabton op stijlvolle houten pootjes. Flamingo biedt een groot gamma aan krabtonnen voor jouw kat.

De krabplank, een krabmat of een krabkarton?

Heb je te weinig ruimte tot je beschikking voor het plaatsen van een luxe krabpaal of grote krabton? Maar wil je jouw kat toch de mogelijkheid bieden om te kunnen krabben in huis? Ook voor kleine ruimtes zijn er genoeg opties voor uitdagend krabplezier. Ontdek bijvoorbeeld onze krabplanken en krabkartons, in alle maten beschikbaar én ideaal voor gebruik in kleine ruimtes. Er zijn zelfs krabplanken en krabmatten beschikbaar die je tegen de muur kan bevestigen. Zo ontstaan er nog meer mogelijkheden voor jouw kitten of kat!

Krabspeelgoed voor eindeloos krabplezier

En omdat katten er maar geen genoeg van kunnen krijgen is er ook nog krabspeelgoed! Dit leuke kattenspeelgoed is goed voor leuke speelsessies én zijn geschikt voor het aanscherpen van de nageltjes. In onze kattenwinkel vind je dan ook het leukste krabspeelgoed, leuk voor volwassen katten maar zeker ook voor jouw kitten.

Meer leuke items voor jouw kat ontdekken bij Flamingo

Naast de mooiste krabpalen, de meest uitdagende krabtonnen en het leukste krabspeelgoed biedt het Flamingo assortiment méér voor jouw geliefde kat. Van kattenbakken tot kattenbakvulling en van handige transportboxen voor jouw kat tot de leukste speeltjes voor jouw kitten. Bekijk het totale aanbod voor katten en ontdek alles wat jouw kattenhartje begeert. 

Kort samengevat

Het krabben is goed voor de nagelverzorging van jouw kat. Hiernaast draagt het bij aan de spierontwikkeling van de voorpoten én is het goed tegen stress en spanning. Krabt jouw kat ook op meubels in huis? Lees hierboven enkele tips om dit te voorkomen.
De mogelijkheden op het gebied van krabmeubels zijn enorm. Van grote krabpalen tot compacte goedkope krabpalen. En van een robuuste krabton voor jouw kat tot het leukste krabspeelgoed. Ontdek de mogelijkheden voor jouw huistijger bij Flamingo!
Krabpalen zijn er in verschillende groottes, met verschillende opties en natuurlijk ook uiteenlopende prijzen. Goedkope kleine krabpalen maar ook grote luxe krabpalen! Zo is er voor ieder budget een geschikte krabpaal.
Jazeker, naast een groot aanbod krabpalen en krabtonnen vind je bij Flamingo ook exemplaren voor kleine ruimtes. Enkele voorbeelden hiervan zijn de krabplank en het krabkarton. Meer ideeën opdoen? Je ontdekt ze allemaal in onze kattenwinkel.