Wandelaccessoires
voor je hond


Op zoek naar een halsband, harnas, anti-trektuig of leiband voor je hond? In ons assortiment vind je alles voor een leuke en veilige wandeling.

Alles voor een fijne wandeling! Ga je mee op pad?

Een van de leukste voordelen van het hebben van een hond; heerlijk samen op pad! Niet alleen je hond zal genieten van een verkoelende zomerwandeling op het strand of een boswandeling tijdens het herfstseizoen. Ook voor jou als baasje is het fijn en ontspannend. Een wandeling maken met jouw trouwe viervoeter zorgt voor frisse lucht, gezonde beweging én ontspanning na een lange dag. Voor plezierige wandelingen kun je naar hartenlust shoppen binnen de wandelbenodigdheden van Flamingo, want iedere hond én elk geliefd hondenbaasje verdient natuurlijk het beste!

Een winkel boordevol wandelbenodigdheden

Krijg jij binnenkort een puppy en ben je op zoek naar handige puppytuigjes? Is jouw opgroeiende hond in de puberteit gekomen en ben je op zoek naar een lange lijn voor meer veiligheid? In onze hondenwinkel vind je een assortiment met méér dan 500 producten voor ontspannen én fijne wandelingen. Van hondentuigjes tot rollijnen en van een leren halsband tot een reflecterend hondenjasje. Ontdek snel de mogelijkheden voor dé ideale wandeling met jouw trouwe vriend.

Een hondenhalsband of hondentuig?

Het veilig uitlaten van de hond begint bij de basisbenodigdheden; een goede hondenhalsband óf een hondentuigje. Wat je ook kiest, zowel het hondenharnas als de halsband hebben hun voordelen. Het is maar net welke punten voor jou en jouw hond van belang zijn. Hieronder bekijken we de pluspunten voor zowel het tuigje als de hondenhalsband.

Voordelen van een halsband

  • Een hondenhalsband is praktisch, je kunt hem snel en eenvoudig omdoen bij de hond
  • Een halsband geeft geen lichamelijke belemmering tijdens sport of een wandeling
  • Een hondenhalsband is vaak relatief goedkoop in aanschaf

Voordelen van een hondenharnas

  • Een goed aansluitend hondentuig zorgt voor een optimale drukverdeling op het lichaam
  • Met een tuigje heb je meer houvast en controle over jouw hond onderweg
  • Een goed harnas voor de hond knelt niet op de hals, het strottenhoofd of de luchtpijp

Verschillende soorten halsbanden en hondentuigen

Wanneer je hebt besloten wat het beste past bij jouw hond, komen we op de verschillende modellen in ons assortiment. Zo shop je eenvoudig een speciale puppyhalsband, een hondenhalsband met kliksluiting of een duurzame leren halsband voor jouw hond. Ook op het gebied van tuigjes vind je veel mogelijkheden waaronder; een Y-tuig dat zorgt voor optimale drukverdeling, een anti-trektuig, een borsttuigje óf een reflecterend puppytuigje. Speur door de mogelijkheden en maak hierbij gebruik van de filters op onze website. Op deze manier krijg je een handig zoekresultaat dat aansluit op jouw wensen én die van jouw hond.

Welke hondenriem voor mijn hond?

De basis stopt natuurlijk niet bij het aankopen van een hondenband of harnas. Ook goede hondenlijnen horen bij de basis voor een fijne wandeling met jouw hond. Het kiezen van een hondenriem kun je het beste doen op basis van het doel van de riem én het gewicht van jouw hond. Zo kies je voor jouw Duitse herder natuurlijk een andere hondenleiband dan voor een Chihuahua. Welke hondenriem is geschikt voor jouw situatie? Bekijk hieronder een aantal voorbeelden:

Korte hondenlijnen – De korte hondenriem is een veelgebruikte leiband voor honden en dit is niet voor niets. Hij zorgt ervoor dat jouw hond dicht bij je blijft en je veel controle hebt onderweg. De korte hondenriem is hierdoor ook ideaal voor de hondentraining of puppytraining.
Lange lijnen – Een lange hondenleiband kan je écht helpen in veel situaties. Wil je jouw hond of puppy leren loslopen of jouw hond onderweg laten speuren? Dan is een lange lijn of een zoeklijn een goed hulpmiddel. Ook voor honden die de puberteit passeren en wellicht minder goed luisteren is de lange lijn een redder. Kies voor een hondenriem van 3 meter, een hondenlijn van 5 meter of zelfs een hondenlijn van 10 meter voor veilige én leuke wandelingen met jouw hond!
Flexi rollijnen – Een flexi hondenlijn is een rollijn. Deze lijnen rollen automatisch op en zijn hierdoor razend populair. Een hondenriem van Flexi geeft jouw hond de vrijheid om te ontdekken onderweg waarbij de lijn niet in de knoop raakt. Ideaal voor snuffelkonten! Kies een Flexi rollijn die aansluit op het gewicht van jouw hond voor veel controle onderweg.
Verstelbare hondenleibanden – Een verstelbare hondenleiband combineert voordelen van zowel de korte als de lange hondenlijn. Deze lijnen zijn namelijk verstelbaar in lengte en dus perfect aan te passen op de situatie. Verstelbare lijnen worden ook wel trainingslijnen genoemd omdat ze ideaal zijn tijdens het trainen van de hond. Hiernaast kunnen ze natuurlijk ook perfect gebruikt worden voor een fijne wandeling.
Jogginglijnen – Ben jij een sportieve hardloper of jogger en wil je jouw hond meenemen tijdens jouw hardloopronde? Dan is een jogginglijn dé perfecte keuze. Een hardloopriem wordt vastgemaakt aan de heupen waardoor je handen vrij blijven. Deze lijnen worden dan ook vaak gebruikt voor hardlopen met hond en handsfree wandelingen.
Koppellijnen – Heb jij twee of meer honden en je handen (over)vol tijdens een wandeling? Dan is een koppellijn een goede keuze voor jouw roedel. Een koppellijn maakt het namelijk mogelijk twee honden aan één hondenlijn te koppelen. Zo houd je tóch nog een hand vrij tijdens het wandelen.

Wanneer en waarom gebruik je een muilkorf?

Een muilkorf of muilband kan je helpen bij veilige en comfortabele wandelingen met de hond. Doordat de band de bek afsluit kan de hond niet happen of bijten. Maar een muilkorf is niet alleen geschikt voor bijtgrage honden. Ook voor iets té nieuwsgierige honden is een muilband een uitkomst. Voornamelijk jonge honden en puppy’s hebben de reputatie onderweg van straat te willen eten. Het ontdekken van alles hoort er natuurlijk bij, maar het eten van gevaarlijke dingen moet hierbij wel voorkomen worden. Voor je het weet heeft jouw pup een gevaarlijke paddenstoel bemachtigd tijdens de wandeling. Voorkomen is in dit geval écht beter dan genezen. Een muilband of muilkorf kan je hier dan ook enorm bij helpen.

Safety first! Veiligheid onderweg

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen; veiligheid onderweg is zéér belangrijk! Niet alleen voor jezelf maar zeker ook voor jouw hond is het belangrijk goed voorbereid op pad te gaan. Donkere winteravonden, een mistige zomerochtend en regenachtige herfstdagen vragen om extra veiligheid. Zorg ervoor dat niet alleen jijzelf maar ook jouw hond te allen tijden goed zichtbaar is in het verkeer. Met halsbandverlichting, een veiligheidsvest óf een reflecterend hondenjasje ga je goed voorbereid én veilig op pad!

Accessoires voor de hondenwandeling

Naast coole halsbanden, comfortabele hondentuigjes, veilige verlichting en de duurzame leren hondenriem vind je in onze hondenwinkel een categorie accessoires voor onderweg. Deze items maken het voor jou als hondenbaasje nóg makkelijker en leuker! Denk hierbij bijvoorbeeld aan poepzakjes, een beloningstasje of een opruimsetje voor onderweg. Maar ook drinkflessen en voerbakjes die perfect van pas komen tijdens een wandeltocht. Kortom, in onze hondenwinkel vind je álles voor de perfecte wandeling met jouw hond! Ga je mee op pad?

Kort samengevat

Om samen met je hond op pad te gaan heb je o.a. een halsband, hondenriem en poepzakjes nodig. Maar er zijn meer items die jullie wandelingen niet alleen leuker, maar ook comfortabeler maken! Ontdek alle wandelbenodigdheden voor de ideale wandeling met jouw hond.
De keuze tussen halsband of tuig is afhankelijk van de bouw van je hond, het wandelgedrag én natuurlijk jouw wensen. Zowel een halsband als een hondentuig bieden voor- en nadelen. Bekijk snel onze halsbanden en hondentuigen en ontdek de beste keuze voor jullie.
Hondentuigjes vind je in verschillende modellen; een borsttuig, Zweeds harnas, y-tuig voor honden, het speciale puppytuigje óf het anti-trektuig. Ben je benieuwd welk tuig het beste is voor jouw hond? Laat je inspireren door ons assortiment.
De beste hondenriem is de riem die past bij jouw hond én de situatie. Ga je hardlopen dan is een hardloopriem handig, wil je veel controle tijdens het trainen kies dan voor een korte of verstelbare hondenriem. 
Veel mensen denken dat het dragen van een muilkorf enkel bedoeld is voor agressieve honden die bijten. Niets is minder waar. Zie je een hond op straat met een muilkorf dan kunnen hier meerdere redenen voor zijn, misschien eet hij van de straat of blaft hij snel.