Speelgoed
voor jouw kat


Spelen is gezond voor je kat. Ontdek ons kattenspeelgoed, van hengels tot muizen, met of zonder kattenkruid. Of kies uit onze milieubewuste speeltjes.

Laserlampjes, kattentunnels en hengels, gegarandeerd kattenplezier!

Katten zijn energieke en speelse huisdieren met een eindeloze dosis aan energie. Het liefste zijn ze dagenlang op pad om te jagen en te speuren. Maar dit is niet voor alle katten weggelegd en voor veel kattenbaasjes is het ook niet mogelijk de hele dag te zorgen voor vermaak. Leuk kattenspeelgoed kan je hierbij helpen! Een uitdagende kattentunnel, stimulerende kattenlaser of een zachte kattenknuffel met catnip voor jouw kitten of kat? Kattenspeelgoed mag zeker niet ontbreken wanneer je een kat hebt als huisdier.

Waarom houden katten van kattenspeelgoed?

We hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen dat katten van nature jagers zijn. Het instinct én hun lichamelijke vaardigheden maken ze hier ook wonderbaarlijk goed in. Het besluipen, het achtervolgen en het vangen van een prooi zit van nature in jouw kat. Je kunt het spelen dan ook het beste zien als oefeningen voor jouw kat om het natuurlijke gedrag onder de knie te krijgen. Wat ons betreft een essentieel onderdeel van de opvoeding. Voor katten welke binnen wonen is het leren van dit natuurlijke gedrag lastig, ze komen niet of weinig buiten en in huis hebben ze de mogelijkheid niet om op jacht te gaan.

Hoe kunnen kattenspeeltjes bijdragen aan het natuurlijke gedrag?

Leuke kattenspeeltjes en kittenspeeltjes bieden hierin een uitkomst. Een laser voor jouw kat om op te jagen, een speelhengel voor kittens om te besluipen of een uitdagend kattenballetje met kattenkruid om te vangen. Door jouw kat kattenspeeltjes te bieden speel je in op het natuurlijke gedrag van jouw kat. En dit is exact wat veel katten zo leuk vinden aan kattenspeelgoed.

De voordelen van leuke kattenspeeltjes

Op de eerste plaats zorgt speelgoed voor de kat dus voor essentiële stimulatie van het natuurlijke instinct. Maar kattenspeelgoed biedt véél meer voordelen dan alleen stimulatie. Het draagt ook positief bij aan de lichamelijke gezondheid én het humeur van jouw huistijger. We zetten een aantal voordelen van leuk kattenspeelgoed voor je op een rijtje:
  • Kattenspeelgoed stimuleert het natuurlijke gedrag van jouw kat
  • Kattenspeeltjes zorgen voor gezonde en noodzakelijke beweging
  • Kattenspeelgoed is uitdagend en gaat verveling tegen bij jouw poes of kater
  • Kattenspeeltjes maken het mogelijk op een positieve manier samen te spelen
  • Kattenspeelgoed voorkomt dat jouw kat andere ‘speeltjes’ gaat zoeken in huis

Nu we de voordelen kennen van kattenspeelgoed, gaan we de verschillende soorten kattenspeeltjes bekijken. Ontdek welke speeltjes geschikt zijn voor jouw kat en met welk kattenspeelgoed je gegarandeerd succes boekt!

Kattenkruid speelgoed voor jouw kat of kitten

Veel katten zijn dol op kattenkruid-speeltjes, waar wat is kattenkruid eigenlijk? Kattenkruid ofwel catnip, is afkomstig van de Nepeta cataria plant. Deze plant bevat verschillende etherische oliën, waaronder nepetalacton. Nepetalacton heeft invloed op het vomeronasaal orgaan achter in de neus van de kat. Dit zorgt voor een ‘dronken effect’ bij je kat, die katten laten zien na het inhaleren van kattenkruid. Omdat dit kattenkruid een ontspannend effect geeft bij jouw kat maar niet schadelijk is, wordt het vaak gebruikt in kattenspeeltjes. En voor veel katten zijn catnip-kattenspeeltjes hun favoriet!

Een laserlampje of een laserpen voor jouw huistijger?

Ook laserspeeltjes doen het goed bij veel katten. De snelle bewegingen van de laser zorgen voor een trigger van het jachtinstinct. In onze kattenwinkel vind je dan ook leuke laserspeeltjes zoals de laserpen, een laserlampje of interactief speelgoed met lasers. Een kleine tip bij het gebruik van een katten laser: sommige katten vinden het frustrerend om na het jagen geen prooi te kunnen vangen. Tenslotte is de laser natuurlijk geen écht prooi en kunnen ze deze dan ook nooit echt te pakken krijgen. Om het spelen met een laser leuk te houden is het slim jouw kat te belonen wanneer hij de laser heeft ‘gevangen’. Dit kun je doen met een lekkere snack of bijvoorbeeld het favoriete kattenspeeltje van jouw kat.

Kattentunnels én meer jachtplezier voor jouw kat

Naast de bekende laser voor katten vind je bij Flamingo méér leuke speeltjes om het jachtinstinct van jouw kat te activeren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een leuke kattentunnel, die naast plezier ook zorgt voor gezonde beweging. In onze kattenwinkel vind je verschillende soorten kattentunnels; kattentunnels met knispermateriaal, kattentunnels met speeltjes of een handige opvouwbare kattentunnel.

Speelhengels voor gezamenlijk plezier met jouw kat

Ben je op zoek naar een leuk speeltje waarmee je samen met jouw kat of kitten kan spelen? Dan zijn onze speelhengels voor katten een schot in de roos. Speelhengels zijn uitdagend, zorgen voor beweging en zijn uitermate geschikt voor een goede bandopbouw. Want zeg nu zelf; samen spelen is altijd leuker dan alleen, toch? Bekijk onze kattenhengels met kattenbelletjes, hengels met veren en kralen of de uitdagende kattenhengel met het populaire kattenkruid.

Interactieve kattenspeeltjes voor stimulatie én plezier

Interactief kattenspeelgoed is automatisch kattenspeelgoed. Dit speelgoed voor de kat zorgt voor mentale uitdaging, beweging én is goed voor urenlang vermaak. Onder interactief speelgoed voor de kat vind je in onze kattenwinkel leuke bewegende kattenspeeltjes. Verschillende geluiden, bewegingen én de interactie zorgt voor veel uitdaging bij jouw kat en hierdoor zal hij mentaal ook worden uitgedaagd. Dit speelgoed is perfect om verveling tegen te gaan, en het is ook gewoon ontzettend leuk.

Kattenspeelballen, muisjes, veren én andere kleine kattenspeeltjes

Speelgoed voor jouw kat hoeft niet altijd luxe en groot te zijn. Ook kleine kattenspeeltjes doen het altijd goed! Leuk speelgoed voor de kat hoeft dan ook zeker niet duur te zijn. Deze kleine kattenspeeltjes bieden zeker zoveel plezier. Ben je op zoek naar goedkoop kattenspeelgoed? Dan raden we je aan zeker een kijkje te nemen in onze kattenwinkel. Deze staat boordevol leuke budget speeltjes voor de kat; speelballen voor de kat, uitdagende speelmuisjes voor jouw kitten of een ratelende kattenknuffel voor urenlang snoozle plezier. Flamingo kattenspeelgoed komt in alle soorten en maten én voor ieder budget!

Meer ideeën opdoen voor jouw spinnende viervoeter?

Het assortiment kattenspeelgoed bij Flamingo is enorm, maar hier stopt het niet. Onze kattenwinkel staat tjokvol mooie items voor jouw kat. Van uitdagende krabpalen en kattenmeubels tot de meest ideale kattenbakken én natuurlijk kattenbakvulling. Bekijk het totale aanbod en laat je inspireren!

Kort samengevat

Uitdaging en plezier zijn twee belangrijke voordelen van leuke kattenspeeltjes. Maar speelgoed voor de kat biedt méér voordelen voor zowel jouw kat als voor jezelf. Lees meer voordelen hierboven en ontdek waarom kattenspeelgoed naast leuk ook belangrijk is.
Kattenkruid oftewel Catnip is een kruid welke veel verwerkt wordt in kattenspeeltjes. Het kruid heeft een rustgevend effect op jouw kitten of kat. Dit maakt het kattenspeelgoed éxtra leuk en interessant. Wil je weten waarom katten zo dol zijn op kattenkruid? Lees hierboven meer informatie over het razend populaire kattenkruid.
De wereld van kattenspeelgoed is eindeloos, er is voor iedere kitten en kat een leuk speeltje te vinden. Kattenhengels, een kattentunnel, laserlampjes, interactief speelgoed of beloningsspeelgoed? Bekijk en ontdek de mogelijkheden in onze kattenwinkel.
Jazeker, in ons assortiment vind je een leuk aanbod natuurlijke kattenspeeltjes. Houd jij van katten én draag je graag een steentje bij aan een milieuvriendelijke samenleving? Dan ben je bij Flamingo op het juiste adres! Lees ook eens onze blog: 3 redenen voor het kopen van milieuvriendelijke producten voor jouw huisdier.