Hygiëne
voor jouw hond


Bekijk onze poepzakjes en poepzakhouders, trainingsmatten voor puppy's of slips en luiers voor loopse of incontinente honden.

Alles voor de perfecte hygiëne met honden in huis!

Wanneer je een hond of zelfs meerdere honden in huis hebt is een goede hygiëne erg belangrijk. Op de eerste plaats natuurlijk voor jouw viervoeter maar ook voor jezelf. Een goede hygiëne voorkomt geurtjes en viezigheid in en rondom huis. Hiernaast is het ook voor jouw hond prettig dat hij kan leven in een schone omgeving. Een goede hygiëne zorgt voor een betere gezondheid én voorkomt ongemak bij jezelf én bij jouw hond. Ontdek alle items in onze hondenwinkel voor de perfecte hygiëne in huis en onderweg.

Puppypads en trainingsmatten

Laten we starten met de allerkleinsten! Het zindelijk maken is een van de eerste trainingsstappen bij de komst van een pup. Het zindelijk krijgen van jouw pup is een intensief proces dat nog wel eens gepaard kan gaan met een ongelukje. Het gebruik van puppypads of een trainingsmat kan je hierbij helpen. Een puppy trainingspad kan geplaatst worden in de puppybench of hondenmand. Deze pads bestaan uit 5 lagen en hebben een uiterst hoog absorptievermogen. De urine wordt hierdoor goed opgenomen in de pad en dit voorkomt lekken en geurtjes in huis. De slaapplaats van jouw pup blijft droog én je voorkomt vervelende urinevlekken op de vloer. Ideaal om de hygiëne te waarborgen bij zindelijkheidstraining van jouw puppy.

Puppy zindelijk maken met trainingsspray

Om de zindelijkheidstraining met puppypads makkelijker te maken kun je gebruikmaken van speciale puppy trainingsspray. Deze trainingsvloeistof kan op de puppypads worden gespoten, waardoor de pup door de specifieke geur van de spray gelokt wordt en gestimuleerd wordt om gebruik te maken van de pad. De puppytrainingsspray is uitsluitend op basis van natuurlijke essentiële oliën en dus niet schadelijk voor jouw puppy. Trainingsspray is geen wondermiddel maar kan je zeker helpen om het proces te versnellen op een prettige manier.

Hondenbroekjes voor de loopsheid

Twee keer per jaar worden teefjes loops, voor een gemiddelde periode van ongeveer 3 weken. In de eerste periode van de loopsheid verliest het teefje bloed. Deze periode noemen we de pro-oestrus. In deze periode bereidt het lichaam zich voor op de vruchtbare periode die hierna volgt. De pro-oestrus-fase kan 2 dagen tot 2 weken duren. Om het voor jouw hond én jezelf zo aangenaam mogelijk te maken kun je gebruikmaken van een loopsheidbroekje in combinatie met een hondeninlegkruisje. Dit voorkomt bloed op de vloer en meubels in huis én houdt de hondenmand of bench van jouw hond schoon tijdens deze periode met bloedverlies.

Hondenluiers en Incontinentiebroekjes

Incontinentie bij honden komt vrij veel voor. Op de eerste plaats bij oudere honden, die niet meer beschikken over voldoende blaascontrole. Maar niet alleen oudere honden kunnen incontinent worden. Ook houden die een operatie hebben ondergaan bijvoorbeeld kunnen (tijdelijk) last krijgen van onbewust urineverlies. Heel vervelend, voor zowel de hond als voor jezelf natuurlijk. Om de hygiëne in huis te behouden én jouw hond te ontzien van ongemak kun je gebruikmaken van een incontinentiehondenbroekje of luiers voor honden. Deze hondenpampers voorkomen ongelukjes, ongemakken én vervelende urineplekken in huis.

Vlek- en haarverwijdering

Iedere hondenliefhebber kan erover meepraten; honden verliezen haar, veel haar! Met een hond in huis ben je verzekerd van hondenharen in huis. Je vindt ze overal terug; op jouw bankstel, op de deurmat, de trapbekleding én als het even tegenzit ook op de kleding van je visite. Om dit te voorkomen kun je een kledingroller of een haarverwijderaar gebruiken. Met deze rollers en borstels maak je jouw kleding, bankstel of vloerkleed eenvoudig vrij van hondenharen. Om specifieke geurtjes én vuil in huis te verwijderen kun je gebruikmaken van onze speciale spray tegen vlekken en hondengeurtjes in huis. Zo houd je jouw eigen omgeving én die van de hond goed schoon!

Poepzakjes

Hondenpoepzakjes zijn natuurlijk essentieel wanneer je een hond hebt. Het opruimen van ontlasting is in vele gemeentes verplicht. Hiernaast riskeer je in sommige gevallen zelfs een boete wanneer je geen poepzakjes op zak hebt tijdens een wandeling. Het is dus belangrijk te allen tijde poepzakjes mee te nemen onderweg. In onze hondenwinkel vind je een groot assortiment hondenpoepzakjes. Hondenpoepzakjes op rol, extra sterke poepzakjes, poepzakjes met geurtje én natuurlijk bio poepzakjes. Deze zakjes zijn honderd procent biologisch afbreekbaar en dus goed voor het milieu!

Poepzakjeshouder

Herken je dat moment? Je gaat snel nog even een wandeling maken voor het avondeten en in alle haast vergeet je de poepzakjes. Oeps! Niet handig, zeker niet wanneer jouw hond net nú een grote boodschap doet onderweg. Geen paniek, deze momenten maken we allemaal mee. Gelukkig is er een handige oplossing voor; de poepzakhouder. Deze houders kun je vastmaken aan de hondenlijn en zorgen ervoor dat je altijd voldoende poepzakjes bij je hebt tijdens een wandeling. Zo sta je nooit meer voor verrassingen onderweg ;-)

Poepschep

Vind je het vervelend ná de grote boodschap met een volle poepzak rond te lopen? Of vind je het gewoon niet prettig om de ontlasting met een poepzakje op te pakken? Dan is het gebruik van een hondenpoepschep een uitkomst. Een poepschep kan perfect onderweg worden gebruikt maar is natuurlijk ook geschikt om in je eigen tuin ontlasting op te scheppen. Je vindt in ons assortiment dan ook zowel kleine inklapbare poepschepjes voor onderweg alsook grote poepscheppen voor thuisgebruik. Honderd procent verzekerd van schone handen én een schone omgeving!

Meer verzorgingsproducten voor jouw hond?

Naast een goede hygiëne in huis is de verzorging van jouw hond ook van belang. Je kunt jouw huis nóg zo schoon houden, wanneer jouw viervoeter enthousiast met zijn vieze poten op de bank springt kun je weer opnieuw beginnen. Pak je dit direct aan bij de kern dan zal dit zeker bijdragen aan een goede hygiëne. Denk hierbij aan een regelmatige vachtverzorging zoals het borstelen met een goede hondenborstel, het schoon en fris houden van de hondenvacht met een geschikte hondenshampoo en de pootverzorging waaronder het bijhouden van de nagels met een handig hondenschaartje. Bezoek onze categorie hondenverzorging en ontdek de mogelijkheden voor een optimale hygiëne in én rondom huis.

Kort samengevat

Welke hondenborstel geschikt is voor jouw hond, is afhankelijk van het vachttype. Langharige honden vragen een andere verzorging dan een hond met ruwe of korte vacht. Lees onze tips per vachttypeen ontdek welke vachtborstel geschikt is voor jouw viervoeter.
Nee, de zuurgraad van de hondenhuid is niet te vergelijken met die van ons mensen. Een normale shampoo tast de huid van jouw hond aan en kan hiernaast allergieën veroorzaken. Kies voor een goede hondenshampoo welke aansluit op het vacht en huidtype van jouw hond.
Het preventief behandelen tegen vlooien en teken is zeker aan te raden. Niet alleen voor jezelf maar vooral ook voor je hond. Deze beestjes kunnen namelijk voor veel ongemak zorgen. Genezen is beter dan voorkomen, ontdek alles voor preventieve bescherming.
Ook honden kunnen last krijgen van tandplak. Het gebit goed schoonhouden is dan ook belangrijk. Het poetsen van de tanden kan hier zeker bij helpen. Wil jij jouw hond helpen zijn stralende gebit te behouden? Meer tips voor een gezond gebit lees je hierboven.