Ontdek ons duurzaamheidsrapport 2023!
x

Speelgoed
voor je vogel


Hangers, ladders, zitstokken ... Bij ons vind je wat wils voor elke vogel. Ontdek ons gamma speelgoed voor je papegaai, parkiet of kanarie.

Van papegaaienspeelgoed tot vogelspeeltjes voor parkieten en kanaries! Alles voor plezier bij jouw gevleugelde vrienden!


Vogelspeelgoed speelt een belangrijke rol in het welzijn van jouw vogels. Het stimuleert het natuurlijke gedrag, houdt ze lekker bezig én zorgt voor vermaak en plezier. Maar welke soorten speeltjes voor vogels zijn geschikt voor jouw gevleugelde vriend? Ontdek de mogelijkheden bij Flamingo Pet Products, dé groothandel voor alle huisdieren én baasjes!

Waarom is vogelspeelgoed belangrijk?

Uitdagend speelgoed is essentieel bij het houden van vogels. Of het nu gaat om een valkparkiet, kanarie of kromsnavel; vogels houden ervan lekker bezig te zijn. Dit betekent dus ook dat vogels zich vrij snel kunnen gaan vervelen in de vogelkooi. Verveling is één van de grootste oorzaken voor stress bij huisvogels. Om stress in de vogelkooi te voorkomen is het belangrijk jouw vogels voldoende te entertainen in de kooi of volière. Vogelspeeltjes kunnen hierbij een uitkomst zijn. Door jouw vogels uit te dagen met vogelspeelgoed voorkom je verveling én dus stress in het verblijf. Meer lezen over de voordelen van een leuk vogelspeeltje? Lees dan onze blog: het belang van vogelspeelgoed.

Zorg voor afwisseling en gebruik van verschillende materialen

Vogels houden van uitdaging én afwisseling. Het is dan ook aan te raden het speelgoed van jouw vogels regelmatig te wisselen. Hang het speelgoed eens op een andere plek in de kooi of berg het tijdelijk op in de kast om het later opnieuw aan te bieden. Ook is het slim gebruik te maken van verschillende materialen, een vogelspeeltje van touw of een kooihanger van hout maar ook leuke vogelspeeltjes van papier doen het goed! Zo blijft de interesse voor het speelgoed én zorg je voor voldoende afwisseling.

Wat voor soorten vogelspeeltjes zijn er?

Vogelspeelgoed komt in alle vormen, maten, kleuren en materialen. Dit maakt het extra leuk, vogels houden namelijk van afwisseling. In onze vogelwinkel vind je een groot assortiment met de allerleukste speeltjes voor jouw parkiet, kanarie, papegaai én voor volièrevogels. Van een uitdagende vogelladder tot een prachtige kooihanger of vogelspiegel maar natuurlijk ook praktische zitstokken voor volières en vogelkooien. Om je te helpen bij het maken van de juiste keuzes bekijken we de verschillende mogelijkheden voor jouw vogel!

Speciaal papegaaienspeelgoed voor jouw kwebbelkont!

We hoeven je vast niet meer te vertellen dat het de meest slimme vogels zijn ter wereld; papegaaien. Niet voor niets is uitdagend speelgoed dan ook heel belangrijk voor deze vogels, ze zitten niet graag stil. Papegaaienspeelgoed is over het algemeen wat groter, grover en sterker dan gemiddeld vogelspeelgoed. Dat moet natuurlijk ook wel, papegaaien zijn sterke vogels en hebben veel kracht in de poten en snavel. Kies voor speciale papegaaienspeeltjes gemaakt van sterke materialen zoals sisal, katoen of hout. Houd daarnaast rekening met de grootte van jouw vogel. In onze vogelwinkel vind je een speciale categorie voor deze grote vogels. Laat je inspireren en ontdek ons speelgoed voor papegaaien!

Van parkietenspeeltjes tot valkparkietspeelgoed, alles voor jouw parkieten!

Parkieten zijn populaire huisdieren en dat is niet zo gek. Ze zijn ontzettend leuk, slim én heel goed tam te maken. In de natuur leven deze vogels in groepen, ze worden dan ook de gehele dag door elkaar vermaakt. Dit zie je terug in het karakter van de meeste parkieten; ze zijn sociaal en worden graag uitgedaagd. Leuk parkietenspeelgoed mag dan ook zeker niet ontbreken in de parkietenkooi. Houd rekening met de grootte van jouw parkiet, zo kies je voor speciaal valkparkietspeelgoed voor jouw grote parkiet en voor grasparkietspeeltjes voor de kleinere familieleden. 

Jouw vogelkooi of kamervolière voorzien van het allerleukste speelgoed!

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is speelgoed heel belangrijk voor het welzijn van jouw vogels. Omdat vogels houden van afwisseling en zichzelf snel kunnen gaan vervelen is het slim het speelgoed van jouw vogels regelmatig af te wisselen.

Een zitstok voor jouw papegaai, kanarie of parkiet in de vogelkooi?

Nu we het toch hebben over de meest ideale indeling van jouw vogelkooi komen we nog op een ander punt: de zitstokken voor jouw vogels. Ook de zitstok voor jouw vogel moet worden afgestemd op jouw vogel. Een zitstok voor jouw papegaai is namelijk anders dan zitstokken voor kanaries en parkieten. Maar wist je dat je het praktische gebruik van een zitstok óók kunt combineren met leuk speelgoed? In onze vogelwinkel vind je leuke zitstokken met kralen, touw en belletjes. Zo zorgt een praktisch item voor jouw vogels óók nog eens voor meer plezier in de vogelkooi!

Meer voor jouw vogels?

Naast het allerleukste vogelspeelgoed vind je in onze vogelwinkel natuurlijk meer voor jouw vogels. Van de meest ideale vogelkooi tot grote kamervolières en van handige eet- en drinkbakjes tot de lekkerste snacks voor vogels. Ontdek de mogelijkheden bij Flamingo en laat je inspireren voor jouw vogels in onze vogelwinkel.

Kort samengevat

Ja! Voor de ontwikkeling van jouw vogel én voor het vermaak is leuk vogelspeelgoed essentieel in de vogelkooi of volière.
In onze vogelwinkel vind je een groot assortiment vogelspeelgoed voor groot én klein. Ook vind je een speciale categorie voor grote vogels zoals papegaaien!
 Het antwoord op deze vraag is voor iedere vogel verschillend. Over het algemeen houden vogels van afwisseling; verschillende afmetingen, kleuren en materialen. In onze vogelwinkel vind je o.a. kooihangers, vogelspiegels, vogeltrapjes én uitdagende schommels.
 Een of zelfs meerdere zitstokken in de vogelkooi is een must voor jouw vogels. Bekijk de speciale papegaaienzitstokken, zitstokken voor kanaries én zitstokken voor parkieten in ons assortiment.