Verkoeling
voor jouw hond


Gun je hond verkoeling tijdens warme dagen met een hondenzwembad, een koelmat, verkoelend speelgoed en meer. Ontdek ons verfrissend assortiment.

Koelmatten, zwembaden en meer coole zomerartikelen voor honden

Op zoek naar verkoeling voor jouw hond? De zomer is voor veel mensen een heerlijke tijd van het jaar. Genieten van een frisse duik, bakken in de zomerzon en urenlang tafelen op een fijne zomeravond. Waar de zomerwarmte voor mensen heerlijk is, geldt dit niet voor honden. Veel honden kunnen in tegenstelling tot wij mensen érg slecht tegen warmte. Gelukkig zijn er handige verkoelende zomerartikelen die je hierbij kunnen helpen. Ontdek de mogelijkheden binnen onze hondenwinkel en help jouw viervoeter cool de zomer door.

Waarom kunnen honden slecht tegen warmte?

Wij mensen raken warmte kwijt door te zweten, voor jouw hond is dit anders. Ten eerste door hun warme vacht. Daarnaast kunnen honden warmte enkel kwijtraken door te hijgen en via de voetzolen. We hoeven waarschijnlijk niet uit te leggen dat deze manier van warmte kwijt raken minimaal is. Het is voor jouw hond dan ook erg lastig in de zomermaanden op temperatuur te blijven. Een hond heeft een normale lichaamstemperatuur tussen de achtendertig en negenendertig graden. In de zomermaanden wanneer de hond zijn warmte slecht kwijt kan, kan de lichaamstemperatuur snel oplopen boven de veertig graden. Dat is niet goed voor jouw viervoeter want vanaf een lichaamstemperatuur boven de tweeënveertig graden kan jouw hond écht in de problemen komen.

Hoe houd je jouw hond COOL in de zomer?

Het aanbieden van voldoende verkoeling op een warme zomerdag is een must voor honden. Door jouw hond verkoeling te bieden voorkom je oververhitting. Maar met het juiste verfrissende item kun je opkomende symptomen ook behandelen en verdere problemen voorkomen. Onze hondenwinkel staat dan ook boordevol met verkoelende items voor jouw hond. Bekijk hieronder de mogelijkheden:

Hondenzwembad voor uren waterpret
Is jouw viervoeter een echte waterrat en duikt deze maar al te graag in het water? Natuurlijk is waterpret een goede manier van afkoeling voor honden. Zeker honden die graag zwemmen zullen dan ook dankbaar gebruikmaken van een hondenzwembad in de zomermaanden. Let wel op dat je het hondenzwembad op een schaduwrijke plek in de tuin plaatst, anders wordt het water snel warm.

Koelmatten voor honden
De koelmat voor honden, wie kent hem niet? Koelmatten zijn razend populair in de zomermaanden en heel gek is dit niet. De koelmat is voorzien van een gel die de natuurlijke eigenschap heeft koel aan te voelen. Deze lichtgewicht koelmatten zijn vrijwel overal te gebruiken: in de auto, op de woonkamervloer en zelfs in de hondenbench kan een koelmat zorgen voor de nodige verkoeling. In ons assortiment vind je verschillende soorten, kleuren, maten én vormen koelmatten voor een heerlijke verkoeling!

Verkoelende hondenmanden
Vind jouw viervoeter het heerlijk te rusten in zijn mand? In de zomermaanden kan een hondenmand vrij snel té warm worden waardoor jouw hond zijn mand ineens niet meer fijn vind t. Gelukkig is hiervoor een makkelijke oplossing: de verkoelende hondenmand! Deze manden zijn, net zoals koelmatten, voorzien van een speciale verkoelende gel. Dit zorgt ervoor dat de hondenmand verkoelend werkt tijdens een heerlijk zomerdutje. Ideaal voor honden die verfrissing nodig hebben maar toch het comfort willen van een fijne hondenmand.

Verkoelend hondenspeelgoed
Koelspeelgoed voor honden is niet alleen praktisch, het is ook nog eens leuk voor jouw hond! Koelspeelgoed zorgt voor een geleidelijke afkoeling in het lichaam, tijdens het kauwen en spelen. Té snel afkoelen is namelijk ook niet goed voor het lichaam van jouw hond. De geleidelijke en leuke verkoeling maakt dit speelgoed ideaal voor verkoeling op warme dagen.

Coole halsbanden en bandana’s
Een koelhalsband of bandana voor de hond kan perfect bijdragen aan verkoeling op warme dagen. De halsband wordt op de nek gedragen, dit is dé plek op het lichaam waar de slagaders van je hond dicht op het huidoppervlak liggen. Door het bloed in de slagaderen te verkoelen zal de lichaamstemperatuur dalen. Het gekoelde bloed wordt namelijk door het lichaam van de hond gepompt en zal op deze manier zorgen voor aangename lichamelijke verkoeling.

Koeljassen en koelvesten
Een andere manier om via het lichaam verkoeling te bieden is je hond een koeljas of koelvest te laten dragen. De koeljas voor honden kan nat gemaakt worden en heeft een hoog absorptievermogen. Doordat de jas het verkoelende water vasthoud t en wordt gedragen op het warme lichaam ontstaat verdamping. De verdamping op het lichaam zorgt automatisch voor heerlijke verkoeling tijden s warme zomerdagen. In onze hondenwinkel vind je naast jassen ook verkoelende handdoeken. Deze hondenhanddoek heeft dezelfde warmteverdampende werking en biedt een plekje voor de hond om koel te kunnen rusten.

Hoe herken je oververhitting bij jouw hond?
Wanneer jouw hond oververhit dreigt te raken is het belangrijk snel te handelen. Jouw oververhitte hond kan namelijk lichamelijke problemen krijgen. Het is in het slechtste geval zelfs mogelijk dat jouw hond overlijdt aan oververhitting. Voorkomen is dus beter dan genezen, zeker in dit geval. Het is belangrijk oververhitting tijdig te signalen. Vertoont jouw hond een of meerdere van onderstaande tekenen dan is het tijd om in te grijpen:

  • Eetlust: jouw hond heeft geen interesse in voeding. Zelfs niet in zijn favoriete Flamingo-snack
  • Beweging: jouw viervoeter beweegt niet of erg traag en lijkt uitgeput te zijn
  • Lichaamstaal: je hond hijgt overmatig, kwijlt en lijkt in ademnood te zijn
  • Temperatuur: de lichaamstemperatuur van de hond stijgt boven de 40 graden
  • Lichamelijk: de oren en lippen voelen warm aan en de slijmvliezen worden rood

Wat te doen om oververhitting te voorkomen bij jouw hond?
Hierboven las je de symptomen van oververhitting, waarbij het nodig is direct actie te ondernemen. Maar natuurlijk is het voorkomen van oververhitting véél beter. Hieronder lees je enkele tips om het in de zomermaanden zo aangenaam mogelijk te maken voor jouw hond én oververhitting te voorkomen:

  • Water: zorg voor koel water ten alle tijden. Gebruik eventueel een verkoelende eet- of drinkbak
  • Schaduw: voorzie in voldoende schaduw of houd je hond binnen waar het koeler is
  • Vervoer: laat jouw hond nooit in een auto of andere afgesloten ruimte achter!
  • Rust: zorg voor rust en stel activiteiten en lange wandelingen uit tot een koeler moment
  • Verkoeling: bied jouw viervoeter voldoende verkoeling op warme zomerdagen

Goed voorbereid de zomer in!

Honden én warme zomerdagen zijn dus geen beste match. Gelukkig zijn er talloze manieren om jouw hond verkoeling te bieden in de zomer. Het assortiment verkoelende items in onze hondenwinkel biedt mogelijkheden voor jong en oud, groot én klein. Op deze manier kan jouw hond comfortabel de zomer in én kun jij met een gerust hart genieten van de zomerzon!