Ontdek ons duurzaamheidsrapport 2023!
x

Speelgoed
voor jouw knaagdier


Stimuleer je knager met een snackbal, loopwiel, tunnel, schommel of ander te gek speelgoedje. Snuffel nu door ons aanbod voor jouw knaagdier.

Konijnenspeelgoed, hamsterhuisjes én caviaspeeltjes! Gegarandeerd vermaak voor jouw lieve knager!

Konijnen en knaagdieren zijn energieke, actieve en nieuwsgierige huisdieren. Toch brengen ze over het algemeen veel tijd door in het konijnenhok of de knaagdierenkooi. Helaas is het voor ons mensen simpelweg niet mogelijk onze knagers continu te vermaken. Wij moeten naar school, zijn overdag op het werk of zijn weg van huis voor een verjaardag of visite. Het is daarom heel belangrijk dat er voldoende uitdaging is voor jouw knager in zijn verblijf. Verveling is een van de meest voorkomende oorzaken van ongewenst gedrag bij konijnen en knagers. Om dit te voorkomen is speelgoed een absolute must. Want groot, klein, langharig of kaal; spelen willen ze allemaal!

De voordelen van leuk speelgoed in jouw knaagdierenverblijf!

Je las het hierboven al; verveling kan zorgen voor ongewenst gedrag bij knaagdieren en konijnen. Denk hierbij aan knagen aan het hok maar zelfs agressief gedrag is geen onbekend gevolg van verveling. Voldoende uitdaging, stimulatie en vermaak is dan ook superbelangrijk. Dat is één van de belangrijkste redenen waarom speelgoed essentieel is voor onze kleine huisdieren. Hiernaast zorgt voldoende speelgoed voor meer voordelen:

  • Speelgoed gaat verveling tegen in de knaagdierkooi, ook bij jouw afwezigheid
  • Speelgoed vermaakt en voorkomt hierdoor ongewenst gedrag zoals knagen aan het verblijf
  • Speelgoed zorgt voor de nodige gezonde beweging bij jouw energieke knager
  • Speelgoed kan bijdragen aan een goede tandverzorging 
  • Speelgoed stimuleert het actieve karakter van jouw konijn of knaagdier
  • Speelgoed voorkomt onderlinge frustratie bij jouw huisdieren

Materiaalkeuze bij het kopen van knaagdierspeelgoed

Wist je dat de snijtanden van knaagdieren en konijnen eindeloos blijven groeien? Bij konijnen en cavia’s is het zelfs zo dat óók de kiezen blijven groeien, tot wel 6 millimeter per maand! Dit verklaart waarom konijnen en knaagdieren bekend staan om het veelvoudig knagen; het knagen zorgt voor slijtage van de tanden en dit is van groot belang voor een gezond gebit. Kies dus altijd voor veilig knaagdierspeelgoed dat niet stuk geknaagd kan worden. Of kies juist voor speelgoed dat geschikt is om te knagen zoals speeltjes van hout, hooi of zeegras.

De juiste afmeting knaagdierspeelgoed voor jouw huisdier.

Hiernaast is het belangrijk rekening te houden met de grootte van jouw knaagdier. Met name voor knaagdierhuisjes is dit van belang. Zo koop je voor Vlaams konijn natuurlijk een ander formaat schuilhuisje dan voor een kleine dwerghamster. Ideeën opdoen voor het vermaak van jouw konijn, hamster, cavia, chinchilla of gerbil ? Lees dan zeker verder!

Speeltunnels, huisjes en knabbelspeeltjes. Het allerleukste konijnenspeelgoed!

Konijnen zijn zeer energieke en actieve huisdieren. Springen, rennen, graven en spelen; het liefste zijn ze druk bezig! Speeltjes voor konijnen dagen jouw bunny uit lekker actief bezig te zijn. Een speeltunnel voor konijnen om doorheen te racen, een konijnenhuisje om te springen óf een snackbal voor konijnen om te speuren naar lekkere konijnensnacks. Ook mentale denkspellen zijn erg leuk, mentale uitdaging is goed voor jouw huppelende vriend en konijnen zijn er vaak wonderbaarlijk goed in! Ontdek de meest uitdagende, leuke én vermakelijke konijnenspeeltjes in onze knaagdierwinkel.

Een hamsterhuisje of een looprad? Alles voor jouw kleine hamster! 

Een hamsterkooi is natuurlijk niet compleet zonder hamsterspeeltjes. Wist je dat hamsters in het wild tot wel tien kilometer per nacht afleggen? Ook voor onze hamsters is het belangrijk dat ze voldoende beweging krijgen, een looprad voor jouw hamster is dan ook essentieel in de hamsterkooi. Hiernaast maak je jouw hamster blij met leuke hamster speeltjes zoals; een hamsterhuisje van hout, keramiek of plastic, hamsterspeelgoed om aan te knagen óf een leuke kokosnoothuisje met loopbrug. Houdt er bij het kopen van hamsterspeelgoed rekening mee wélke hamster je hebt. Zo is er speciaal dwerghamsterspeelgoed voor jouw dwergje maar ook leuk speelgoed voor jouw grotere goudhamster.

Uitdagende caviaspeeltjes voor jouw geliefde cavia!

Ook cavia’s houden van vermaak in het caviahok of de caviakooi. Cavia’s zijn enorme lekkerbekken, ze houden écht van eten. Eetbaar caviaspeelgoed is dan ook altijd een schot in de roos. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een knaagbare wilgenbal of een houten caviahuisje dat je kunt vullen met kruidenhooi of groente en andere lekkernijen. Ook knabbelhout is goed voor vermaak bij jouw cavia’s, dit knaagmateriaal zorgt hiernaast ook voor een goede tandverzorging. Ideaal!

Knaagdierspeelgoed voor álle knagende huisdieren!

Naast uitdagend konijnenspeelgoed, de leukste hamsterspeeltjes en lekkere caviaspeeltjes is er natuurlijk méér in ons assortiment. Ook voor speelgoed voor jouw gerbil, fret of muisjes is er een rijkelijk gevuld assortiment. Wat dacht je van een hangmat voor jouw rat of een speeltuin voor muizen, een loopbrug voor jouw chinchilla’s of een loopwiel voor jouw witbuikegel? Binnen het Knaagdierassortiment van Flamingo is aan iedere knager gedacht! Ontdek de producten en laat je inspireren in onze knaagdierwinkel.

Meer voor jouw knagende vrienden!

Verwacht jij binnenkort een kleine knager? Een dwerghamster, een koppel chinchilla’s, een tamme rat, een koppel konijnen, een muis of ander knaagdier? Neem dan zeker een kijkje binnen onze andere categorieën voor konijnen en knaagdieren. Ontdek alles voor de perfecte huisvesting maar vind hiernaast ook alles op het gebied van voedingtransporthygiëne én verzorging van jouw kleine knager.

Kort samengevat

 Naast een goede huisvesting en de juiste voeding valt uitdaging óók onder de basisbehoefte. Bij te weinig uitdaging kan vervelend gedrag ontstaan, puur en alleen omdat jouw knager zich verveelt. Wil je weten hoe je dit kunt voorkomen? Lees dan onze speelgoedtips voor konijnen en knagers!
Kies voor veilige materialen voor jouw knager. Speeltjes van hout of natuurlijke materialen zijn vaak een goede keuze. In het Flamingo-assortiment vind je dan ook een groot aanbod speeltjes van veilig knaagmateriaal.
 Konijnen zijn zeer energieke dieren. Spelletjes waarbij jouw konijn zijn energie kwijt kan zoals konijnentunnels en speelbruggen zijn dan ook een goede keuze. Op zoek naar meer uitdaging voor jouw konijnen? Je ontdekt het in onze knaagdierwinkel.
Hamsters houden van rennen en sprinten. Een looprad of hamsterbal biedt deze mogelijkheid in of buiten de hamsterkooi. Ook hamsterhuisjes zijn favoriet, hier kan jouw hamster namelijk in alle rust dutten na het spelen.