Ontdek ons duurzaamheidsrapport 2023!
x

Mand & kussen & deken


Heerlijk cosy, wasbaar, orthopedisch of verkoelend: bij Flamingo vind je een mand, kussen of deken voor elke hond. Ontdek onze rustplaatsen voor je viervoeter.

Een hondenmand, hondenkussen, bed of deken? Alles voor jouw geliefde viervoeter!

Na een lange wandeling, een speelsessie of een training heeft jouw viervoeter welverdiende rust nodig. Een heerlijk dutje zorgt voor nieuwe energie ├ęn de verwerking van prikkels gedurende de dag. Goede rust is dan ook heel belangrijk voor jouw hond. Ben jij op zoek naar een comfortabel plekje in huis voor jouw viervoeter? Bekijk dan zeker onze rijkelijke collectie hondenmanden, hondenkussens, dekens en bedden in de hondenwinkel!

Waarom is een goede slaapplaats voor jouw viervoeter zo belangrijk? 

Wist je dat puppyÔÇÖs achttien tot twintig uur slaap nodig hebben per dag? En dat een volwassen hond zeker nog twaalf tot veertien uur slaapt? Het slaappatroon van honden is anders dan dat van mensen. Waar wij meestal aan een stuk doorslapen is dit voor honden anders. Honden maken korte dutjes gedurende de dag. Een goede slaapplaats is dan ook enorm belangrijk. Een fijne hondenmand waar jouw hond heerlijk warm in kan wegkruipen of een hondenkussen waar de pootjes kunnen worden gestrekt. Voor goede rust, optimaal comfort, warmte ├ęn ondersteuning is het belangrijk te kiezen voor de juiste slaapplaats, maar wat zijn de mogelijkheden? We duiken samen in de wereld van fijne hondenmanden, hondenbedden, kussens ├ęn warme dekentjes voor de hond. 

Een fijne hondenmand voor jouw kwispelkont 

De hondenmand is toch wel het meest populair wanneer het aankomt op een slaapplaats voor honden. Hondenmanden bieden warmte, comfort ├ęn geven ook nog een leuke uitstraling in de woonkamer. In onze hondenwinkel vind je de mooiste hondenmanden voor grote ├ęn kleine honden. Kies voor een comfortabele fluffy hondenmand van pluche, een rieten hondenmand, kunststof hondenmand ├│f een orthopedische hondenmand. Naast verschillende materialen is er ook enorm veel keuze in vormen, kies een hondenmand die past bij jouw hond ├ęn zijn favoriete slaappositie. Waar de ene hond graag lekker warm opgerold in de mand ligt, houdt de andere viervoeter van ruimte en comfort. In de hondenwinkel vind je ronde hondenmandenovale hondenmandenrechthoekige hondenmanden en natuurlijk vierkanten hondenmanden. 

Een comfortabel hondenkussen voor binnen of buiten 

Ook een hondenkussen kan jouw hond een heerlijke plek bieden om te slapen. Hondenkussens bieden veel ruimte en comfort. In de hondenwinkel vind je prachtige hondenkussens van verschillende materialen; pluche hondenkussens, kunstlederen hondenkussens of orthopedische hondenkussens met een speciale ondersteunende memory foam vulling. Kies een hondenkussen dat voldoende ligoppervlakte biedt voor jouw viervoeter om lekker languit te kunnen liggen. Ben je op zoek naar een hondenkussen voor de hondenmand? Bekijk dan zeker onze ovale hondenkussens, deze zijn ideaal om te gebruiken in combinatie met een kunststof hondenmand. Ook voor honden die graag tijd doorbrengen in de buitenlucht is er voldoende keuze. Onze water- en vuilafstotende hondenkussens bijvoorbeeld, deze kussens zijn duurzaam, makkelijk schoon te houden en hiermee perfect voor buitengebruik. 

Een hondenbed of hondenbank voor jouw viervoeter? 

Wil jij gaan voor luxe, uitstraling ├ęn comfort? Bekijk dan eens de mogelijkheden voor een hondenbed of hondenbank. Deze luxe hondenmanden hebben een stijlvolle uitstraling ├ęn bieden een hoog comfort tijdens dutjes. Met een stevige vulling bieden deze bedden voor honden een perfecte ondersteuning op het lichaam. Ideaal voor oudere honden, maar zeker ook opgroeiende honden hebben baat bij een goede ondersteuning tijdens het rusten. Door een goed ondersteunend bed te kiezen voor jouw viervoeter ben je zeker van optimale lichaamsrust tijdens het slapen. 

Een heerlijk warm hondendeken voor een comfortabel en veilig gevoel 

Heb je d├ę perfecte hondenmand, het ideale hondenkussen ├│f het beste hondenbed gevonden, maar wil je jouw viervoeter iets extraÔÇÖs bieden? Dan is een lekker warm en zacht hondendekentje misschien een goede optie voor n├│g meer comfort. In onze hondenwinkel vind je heerlijk zachte pluche hondendekens, gevoerde dekens van textiel ├ęn thermo hondendekens. Veel honden vinden het heerlijk onder een hondendeken te kruipen op koude dagen. Daarnaast biedt een dekentje ook bescherming en een veilig gevoel tijdens het slapen. Heb jij een puppy, dan is een hondendeken een hele slimme aankoop. Het dekentje kan gebruikt worden in spannende situaties. De herkenbare geur van het deken zal jouw pup geruststellen op spannende momenten. 

Een benchkussen voor jouw pup of opgroeiende hond? 
Heb of verwacht jij binnenkort een puppy en maak je gebruik van een hondenbench? Dan is een benchkussen een fijne manier om meer comfort te bieden in de bench. In onze hondenwinkel vind je verschillende kussens voor de bench van jouw puppy of opgroeiende hond. Kies voor een waterafstotend hondenkussen of een kussen met afneembare hoes. Mocht er een ongelukje gebeuren, wat natuurlijk niet vreemd is bij een jonge pup, is het kussen eenvoudig schoon te maken. 

First class selectie hondenmanden en hondenkussens 

De First Class Selectie van Flamingo is een reeks luxe, duurzame en hoogwaardige honden slaapplaatsen. Deze serie kenmerkt zich met stevige kwaliteitsmaterialen, luxe covers ├ęn rijkelijke vullingen zoals memory foam en schuimrubber. In deze hoogwaardige collectie van Flamingo vind je heerlijke snoozle hondenmanden, hondenkussens ├ęn praktische benchkussens voor jouw hond. Welke maat hondenmand of hondenkussen voor mijn hond? Nu we de verschillende hondenmanden en kussens hebben bekeken komen we bij een minstens zo belangrijke vraag: Welke maat hondenmand voor jouw hond? Het kiezen van de juiste maat hondenmand is belangrijk, we helpen je hier dan ook graag bij. Er moet natuurlijk ruimte zijn voor jouw viervoeter om vrij te kunnen bewegen en te genieten van voldoende ondersteuning. Om de juiste maat hondenmand te bepalen is het slim jouw hond op te meten. Meet je hond van snoet tot staart en tel hier 15 tot 30 centimeter extra bij. Deze maat kun je gebruiken wanneer je op zoek gaat naar een hondenmand of hondenkussen. Houd er rekening mee dat de hondenslaapplaatsen in onze hondenwinkel worden weergeven in buitenmaten. Kies je voor een hondenmand met opstaande randen dan worden deze randen meegenomen in de totale afmeting.

Kort samengevat

In de hondenwinkel van Flamingo vind je hondenmanden, hondenkussens, hondenbedden, banken ├ęn heerlijk zachte en warme hondendekens!
Ben je op zoek naar een kussen voor in de hondenbench kies dan bij voorkeur voor een benchkussen met afneembare cover. Mocht er dan een ongelukje gebeuren is dit weer snel en eenvoudig schoongemaakt.
Meet jouw viervoeter van snoet tot staart en tel hier 15 tot 30 centimeter bij op. Deze maat kun je aanhouden voor jouw hond, houd wel rekening met de buitenmaat, hier worden opstaande randen in verrekend.