Huisvesting
voor jouw kat


Gun je kat een veilig en vrij momentje in de tuin dankzij een kattenluik en eventueel veiligheidsnetten. Ontdek hier alles voor een veilige huisvesting.

Kattenluik of kattendeur? Alles voor jouw avontuurlijke huistijger!


Is jouw kat dol op de buitenlucht en staat deze dan ook geregeld krabbend aan de achterdeur? Gun jij jouw kat heerlijke uitstapjes buiten de deur maar wil je voorkomen dat vreemde katten jouw huis betreden? Op deze pagina lees je waarom een kattenluik het ideale item is voor katten én voor jezelf! Hiernaast bekijken we natuurlijk de mogelijkheden van verschillende soorten luiken binnen het assortiment van Flamingo. Lees mee en ontdek talloze mogelijkheden voor jouw avontuurlijke huistijger!

Waarom een kattenluik gebruiken?

Als kattenliefhebber klinkt het je vast niet onbekend; katten houden van avontuur! Heerlijk op pad, ontdekken in de achtertuin of op jacht zoekend naar een ‘cadeau’ voor het baasje. Vindt jouw kat het heerlijk om buiten te zijn en staat deze geregeld miauwend voor de achterdeur? Dan kan het gebruik van een kattenluik wel eens de oplossing zijn voor jullie. Naast vrijheid voor jouw kat biedt een het gebruik van een kattenluik meer voordelen, we zetten er enkele voor je op een rijtje;

  • Een kattenluik zorgt ervoor dat jouw kat zelf kan bepalen wanneer hij naar buiten wil
  • Een kattendeur met chip voorkomt vreemde katten en andere dieren in huis
  • Het kattenluik voorkomt schade aan deuren en muren door krabben
  • Het kattenluik zorgt ervoor dat je niet telkens de deur hoeft te openen voor jouw kat

Verschillende standen en opties van kattenluiken

Het assortiment kattenluiken is enorm, dit geldt ook voor de verschillende standen. Deze standen maken het mogelijk het meest ideale kattenluik te vinden voor jouw situatie. In grote lijnen zijn er vijf mogelijkheden binnen ons aanbod;
  • Alleen binnen – jouw kat kan alleen naar binnen maar niet meer naar buiten
  • Alleen buiten – jouw kat kan naar buiten maar niet meer terug naar binnen
  • Gesloten – het luik is volledig gesloten en er is geen doorgang mogelijk voor jouw kat
  • Vrije doorgang - het luik is volledig geopend, jouw kat kan nu naar binnen én naar buiten
  • Timer functie – het openen en sluiten van het luik kan met een timer worden ingesteld
De meeste kattenluiken beschikken over twee, vier óf zelfs vijf van de hierboven genoemde opties. Het is dus slim voor aankoop te bepalen welke opties voor jouw en jouw viervoeter van belang zijn.


Kattenluiken voor klein en groot

Kattenluiken komen in vele varianten; kattenluiken voor grote katten, een kattenluik met sensor, kattenluiken voor in deuren en zelfs een luik voor in een glazen deur, of (schuif)raam. Het kiezen van het juiste kattendeurtje is niet altijd makkelijk, we helpen je hier dan ook graag bij. Laten we eerst bekijken welke soorten luikjes voor katten je terugvindt in ons assortiment.
Kattenluik met chip – Het kattenluik met chip is ideaal wanneer je wilt voorkomen dat vreemde katten of dieren het huis betreden via jouw kattenluik. Deze luiken werken namelijk op de chip van jouw kat. De kattenchip zorgt ervoor dat het luik na programmeren enkel open gaat wanneer jouw kat voor de deur staat. Voor vreemde katten of andere dieren blijft het luik gesloten. Is jouw kat niet gechipt? Dan kun je gebruik maken van de ID disc die aan de halsband bevestigd kan worden, deze chiphangers voor de kat zijn los verkrijgbaar.
Kattenluik met magneet – De magneet luiken voor de kat werken op dezelfde manier als de luiken met chip. Echter opent dit kattendeurtje door gebruik van magneethangers. Deze magneethanger kan je eenvoudig aan de halsband van jouw kat bevestigen. Verliest jouw kat zijn halsband of de hanger? Geen probleem deze magneethangers zijn tevens los verkrijgbaar.
Kattenluik voor grote kat– Een grote kat vraagt vanzelfsprekend een groot kattenluik. In ons assortiment vind je dan ook een selectie kattenluiken voor grote katten. Deze luiken bieden toegang voor jouw kat tot een schofthoogte van 36 centimeter. Ideaal voor liefhebbers en baasjes van grotere kattenrassen zoals de Britse korthaar, Savannah of Ragdoll.
Kattenluik in glas – Wil jij jouw kattenluik plaatsen in een glazen schuifdeur of glazen binnendeur? Kies dan voor een kattenluik in glas. Deze luiken kunnen in glazen deuren, puien of wanden geplaatst worden. Bekijk goed in wat voor glas je het luik wilt plaatsen, sommige exemplaren zijn geschikt voor enkel glas maar er zijn ook mogelijkheden voor dubbele glas met een dikte tot wel 32 millimeter.
Kattenluik binnendeur – Het is ook mogelijk een kattenluik te plaatsen in een binnendeur. Dit kan heel handig zijn wanneer je bijvoorbeeld gebruik maakt van een kattenkamer. Of wanneer je andere huisdieren tijdens een maaltijd bij de kat wilt weghouden. De kattenluiken voor binnendeuren komen in verschillende kleuren en varianten, aansluitend op de wensen van jou en jouw kat!
Kattenluik in muur – Ook een kattenluik in de muur is mogelijk, denk hierbij bijvoorbeeld aan een binnenmuur in huis. Het kattenluik kan hiernaast worden uitgebreid door een kattentunnel te gebruiken, deze tunnels verlengen de inbouwdiepte. Dit maakt het mogelijk om het kattenluik ook in bredere muren te plaatsen.


Kattennet voor veilige vrijheid

Heb je het perfecte kattenluik gevonden? Top, het avontuur kan nu beginnen voor jouw kat! Wil je jouw kat buiten laten maar ook voorkomen dat deze vervolgens wegloopt? Dan is het aan te raden gebruik te maken van een kattenveiligheidsnet . Deze netten kunnen worden gebruikt op het balkon of worden gespannen in een kleinere tuin. Op deze manier voorkom je dat jouw geliefde kat de benen neemt of voor overlast zorgt in de buurt. Het gebruik van een kattennet is ook een oplossing voor jouw nieuwsgierige kitten. Wil je jouw kitten buiten laten maar vind je het toch een beetje spannend? Maak dan gebruik van een handig kattennet om ontsnappen te voorkomen. Zo kun je met een gerust hart het kattenluik open zetten voor jouw kitten of kat. Tijd voor een veilig én uitdagend avontuur!  

Meer spinnend plezier voor jouw kat of kitten?

Vrijheid én plezier, dat is waar een goed kattenluik voor zorgt. Maar in onze kattenwinkel vind je meer voor spinnend kattenplezier. Wat dacht je van een uitdagende krabplank of onze leuke voer- en drinkbakjes voor katten. Scrol door onze kattenwinkel en ontdek alles wat Flamingo te bieden heeft voor jouw kitten of kat!

Kort samengevat

Kattenluiken komen in vele vormen, maten en varianten. Kies voor een kattenluik voor jouw achterdeur of plaats jouw kattendeur in een binnenmuur. In het assortiment van Flamingo vind je voor iedere situatie een geschikt kattenluik.
Kies voor een kattendeur met meerdere sluitingsmogelijkheden, dit maakt het mogelijk enkel jouw kat toegang te verlenen en andere buurtdieren buiten de deur te houden.
Door het gebruik van een kattenveiligheidsnet is het mogelijk jouw kat in de achtertuin of op het balkon te houden. Ideaal voor avonturiers!