Zaterdag 2 december zal het omwille van elektriciteitswerken tussen 7u en +-14u tijdelijk niet mogelijk zijn om bestellingen te plaatsen op de webshop. Je kan je bestelling best ervoor of erna plaatsen. Onze excuses voor het ongemak!

Huisvesting
voor je hond


Vind het perfecte hondenhok of de perfecte kennel, trappen en veiligheidshekken. Ontdek alles voor een comfortabele en veilige huisvesting van je hond.

Alles voor de huisvesting van jouw viervoeter!

Een goede huisvesting voor de hond staat in het teken van; comfort, veiligheid, geborgenheid én onvoorwaardelijke liefde. Je wilt natuurlijk dat jouw hond zich totaal op zijn gemak voelt in zijn eigen omgeving. De onvoorwaardelijke liefde kun jij als baasje natuurlijk als de beste verzorgen, voor de rest kun je bij ons terecht! In onze categorie hondenhuisvesting vind je alles voor de huisvesting van jouw lieve viervoeter. Van handige hondenhekjes tot luxe hondenhokken en van prachtige hondenkennels tot praktische aanlegkabels en waakborden. Ontdek de mogelijkheden in onze hondenwinkel en ontdek jouw ideale items bij Flamingo.

Wat heb je nodig voor de huisvesting van jouw hond?

Wil je jouw hond een mooi hondenhok bieden in de tuin? Of zoek je een hondentrap of hondenhek voor jouw puppy? Onze hondenwinkel staat boordevol comfortabele items voor jouw viervoeter. Dit begint natuurlijk al bij een fijne slaapplaats, uitdagend hondenspeelgoed én een lekkere hondensnack op zijn tijd. Maar de huisvesting van jouw hond gaat verder dan dat. Op deze pagina vind je alle items die helpen het zo aangenaam en fijn mogelijk te maken voor jouw vriend. Bekijk hieronder de mogelijkheden voor de huisvesting van jouw hond bij Flamingo. Tenslotte willen we natuurlijk allemaal het beste voor onze trouwe viervoeters, want als iemand het verdient zijn zij het!

Hondenhokken

Heb jij een hond die buiten leeft of een binnenhond die graag tijd doorbrengt in de buitenlucht? In onze categorie huisvesting vind je prachtige hondenhokken voor buiten. Deze hokken zijn perfect geschikt als schuilplek voor jouw hond of als heerlijke plek om te rusten in de buitenlucht. Naast houten hondenhokken voor buiten vind je bij ons ook prachtige kunststof hondenhokken. Een mooie plek voor jouw viervoeter die beschermt én comfort biedt!

Hondenhek

Volgt jouw trouwe viervoeter je overal in huis? Veel honden en zeker puppy’s hechten veel waarde aan de aanwezigheid van het baasje. Ze volgen je dan ook overal in huis; richting de badkamer, het toilet en misschien zelfs mee naar de slaapkamers. Heel gezellig maar soms kunnen hierbij gevaarlijke of onprettige situaties ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan jouw jonge pup die ongecontroleerd de trap op rent, met alle gevolgen van dien. Het plaatsen van hondenhekjes kan je hierbij helpen én zorgen dat jouw viervoeter niet kan komen op plekken die onveilig of ongewenst zijn. Kies bijvoorbeeld voor een hondentraphek voor het afschermen van de trap of plaats hondenhekjes binnen in bijvoorbeeld de deurpost.

Hondentrap

Waar de ene hond makkelijk hoogtes kan bereiken, komt de andere hond niet verder dan de deurpost. Kleine honden, oudere honden en zeker ook puppy’s kunnen moeite hebben met springen. Sterker nog; voor pups is het zelfs af te raden veel te springen. Het kleine lichaam van een puppy is nog niet bestand tegen de spier- en gewrichtsbelasting wanneer er gesprongen wordt. Voor deze honden is het gebruik van een hondentrap een echte uitkomst. Plaats een hondentrap bij de bank, jouw bed of iedere andere hogere plek in huis die jouw hond niet zelf kan bereiken. Het voorkomt onnodige belasting op het lichaam én zorgt ervoor dat zelfs jouw oudere hond lekker kan genieten op zijn vertrouwde plekje op de bank.

Hondenluik

Heb jij een avontuurlijke hond die graag op speurtocht gaat in de tuin of op jouw binnenplaats? En staat deze dan ook regelmatig te piepen voor de achterdeur? Het gebruik van een hondenluik kan je hierbij helpen! Geen onderbrekingen meer tijdens jouw videocall of tijdens een bezoekje van familie. Jouw knappe viervoeter kan nu gaan en staan waar hij wil en zelf bepalen wanneer het tijd is voor een frisse neus. Het is zelfs mogelijk te kiezen voor een hondenluik met chip. Deze luiken voor honden geven enkel toegang met een chip die aan de halsband van jouw hond hangt. Hierdoor kun je er zeker van zijn geen ongewenste bezoekers te krijgen via jullie nieuwe hondenluik, handig toch?

Hondenkennel

Een goede huisvesting is belangrijk voor het welzijn van jouw hond. Maar hiernaast kan het je ook enorm helpen bij de opvoeding. Een hondenkennel is hiervan een perfect voorbeeld. Hondenkennels kunnen je ondersteunen in de training van een puppy of jonge hond. Wanneer je het goed aanpakt wordt de hondenkennel een eigen en vertrouwd plekje, waar jouw viervoeter graag tijd doorbrengt. Super handig wanneer je jouw pup wil leren alleen te zijn of wilt voorkomen dat jouw puberhond bij afwezigheid zijn tanden zet in jouw nieuwe bankstel. In ons assortiment shop je een hondenkennel voor iedere hond, klein én groot. Hiernaast is het ook mogelijk het eigen plekje van jouw hond uit te breiden door een hondenren te gebruiken.

Aanlegkabels en grondpinnen

Hondenkabels en grondpinnen worden met name gebruikt voor veiligheid én vrijheid. Door het gebruik van een aanlegkabel kun je jouw viervoeter vrijheid bieden op een veilige manier. Ideaal wanneer je jouw pup een nieuwe omgeving wilt laten verkennen. Maar ook uitermate geschikt te gebruiken in een park of thuis in de achtertuin. De aanlegkabel wordt door middel van een stevige grondpin vastgezet, waardoor je met een gerust hart jouw hond de omgeving kunt laten ontdekken. In ons assortiment vind je aanlegkabels in verschillende lengtes, af te stemmen op jouw wensen en die van jouw hond!

Meer voor de huisvesting van jouw hond?

Naast hondenhekken, hondenhokken, hekjes en trapjes shop je bij ons natuurlijk véél meer voor de huisvesting van jouw hond. Een heerlijke zachte hondenmand, warme hondendekens, comfortabele hondenkussens én de mooiste hondenmeubels. Bekijk snel ons aanbod overheerlijke slaapplaatsen voor honden en ontdek de mogelijkheden voor jouw favoriete kwispelstaart!

Kort samengevat

Een kennel voor honden is een thuishaven in of rondom huis voor jouw hond. Dit kan een hondenbench voor binnen betekenen maar ook een hondenren of hondenhok voor buiten. 
Het gebruik van een hondenbench kan je enorm helpen bij de opvoeding van een puppy of hond. Een hondenbench geeft jouw pup een eigen plek in huis maar biedt hiernaast nog veel meer voordelen.
Een hondentrap kan jouw viervoeter op plaatsen brengen waar zijn pootjes normaal niet komen. Denk hierbij aan de bank of het hoge bed. Maar een hondentrap biedt ook lichamelijke voordelen voor jouw hond, bekijk onze collectie en ontdek de verschillendehondentrappen.
Jazeker, naast onze kattenluiken vind je in ons assortiment ook luiken en deuren voor honden. Zo kun je jouw geliefde viervoeter de vrijheid bieden op een veilige manier. Benieuwd of er een luik is voor jouw hond? Scroll dan eens door onze Petmate hondendeuren.