Eet- en drink-
benodigdheden voor je hond


Van slowfeeders tot drinkfonteinen en eet- en drinkbakjes voor onderweg: smul van onze eet- en drinkbenodigdheden voor jouw hond.

Voerbakjes, drinkfonteinen én meer voor jouw viervoeter!

Eten in stijl! Dat willen we toch allemaal? Ook onze honden verdienen een mooi plekje om te eten en drinken in huis. Want goede voeding én drinkwater is natuurlijk essentieel voor jouw hond, waarom dan niet in stijl? Speciaal voor alle smikkelaars hebben wij een breed assortiment met de mooiste hondenvoerbakken, praktische drinkbakjes, de beste slowfeeders én zelfs drinkfonteinen! Ontdek de mogelijkheden bij Flamingo voor de perfecte eet- en drinkgelegenheid voor jouw lieverd.

Hondenvoerbakjes en drinkbakken

Hondenvoerbakken en waterbakken voor honden komen in allerlei vormen, maten, materialen én vormen. Zo shop je eenvoudig jouw inox hondenvoerbakjes, een zware keramiek voerbak óf handige duplex eet- en drinkbak. Maar ook de hondenbak met verkoelende functie, waterbak met anti-slip voor de knoeiers onder onze viervoeters én houten voerbakken voor een stijlvolle look. Kortom het aanbod in voerbakjes en drinkbakjes van Flamingo is eindeloos. Sinds kort hebben wij het brede assortiment aangevuld met een prachtige Green-collectie. Deze eet- en drinkbakken zijn vervaardigd uit gerecycleerd materiaal én naast mooi en praktisch dus ook nog goed voor het milieu!

Het gebruik van een anti-schrokbak voor de hond

Een anti-schrokbak, ook wel slowfeeder genoemd, is ideaal voor snelle eters. Sommige honden zijn koning in het leegeten van de voerbak in een razendsnel tempo. Begrijpelijk, want natuurlijk schotel jij de meest lekkere maaltijden voor. Maar té snel eten oftewel schrokken is niet goed voor jouw hond. Schrokken beïnvloedt de spijsvertering van de hond én kan overgewicht veroorzaken. Hiernaast vergroot te snel eten de kans op een maagtorsie. Een maagtorsie of maagkanteling is een gevaarlijke én pijnlijke aandoening voor jouw hond en kan zelfs dodelijk zijn wanneer er niet wordt ingegrepen. Door de voeding aan te bieden in een anti-schrokbak worden schrokken én de gevolgen hiervan zo veel mogelijk voorkomen. Jouw hond moet namelijk écht zijn best doen voor de maaltijd en wordt hierdoor verplicht rustiger te eten. Meer ideeën voor slowfeeding? Lees dan zeker verder!

Eten en drinken op hoogte

Heb je een grotere hond en ben je hiervoor op zoek naar een hondenvoerbak en waterbak op hoogte? In onze categorie voor staanders vind je de meest handige en praktische drinkbakken en verhoogde voerbakken. Deze staanders zijn vaak verstelbaar in hoogte waardoor ze goed aan te passen zijn op de grootte van jouw hond. Hierdoor zijn ze niet alleen geschikt voor de grote hond maar ook voor kleinere honden. Naast de voerbak voor honden op standaard shop je hier ook muur- en benchhouders voor voer- en drinkbakken. Ideaal voor in de puppybench of te gebruiken in de autobench onderweg.

Drinken in stijl met een drinkfontein

Drinken in stijl! Je kunt natuurlijk kiezen voor een hondendrinkbak, maar wat dacht je van een drinkfontein voor jouw hond? Een drinkfontein voor de hond is niet alleen praktisch in gebruik, het draagt ook positief bij aan het drinkgedrag van jouw hond. Sommige honden drinken slecht of weinig terwijl het wel belangrijk is. Het gebruik van een drinkfontein stimuleert jouw hond om goed te drinken. Het water in een drinkfontein is namelijk stromend. Dat maakt het niet alleen leuker voor de hond, maar zorgt er ook voor dat het water fris blijft. De meeste drinkfonteinen zijn namelijk voorzien van een pompje en filter die het water zuivert. Ideaal om slechte drinkers te stimuleren om voldoende gehydrateerd te blijven.

Eten en drinken voor onderweg!

Voor een dagelijkse korte wandeling is het vast overbodig. Maar voor een lange autorit, uitgebreide wandeling óf een fietstocht met de hond is het aan te raden voeding en water mee te nemen. Speciaal voor onderweg vind je bij ons dan ook de handige hondendrinkfles voor onderweg, draagbare voederbakjes en zelfs opvouwbare drinkbakjes voor onderweg. Zo kun je met een gerust hart en goed voorbereid op pad samen.

Het schoonmaken van de voerbak en drinkbak

De etensbak en drinkbak van de hond komen in aanraking met veel bacteriën. Na een wandeling bijvoorbeeld, waarbij jouw viervoeter zijn lieve snoet steekt in alles wat hij tegenkomt. Thuis steekt hij vervolgens diezelfde snoet direct in de voerbak en drinkbak. Niet écht hygiënisch natuurlijk. Het is te adviseren de voerbak en drinkbak van jouw hond dagelijks schoon te maken. Kies dan ook voor een voer- of drinkbak die zich goed laat reinigen, zoals een kunststof of metalen variant. Deze voerbakken zijn zelfs vaak vaatwasserbestendig, zo weet je zeker dat alles goed schoon blijft.

Waar en hoe kun je hondenvoer het beste bewaren?

Hondenvoer op de juiste manier bewaren is belangrijk voor het behoud van de kwaliteit. Gebruik hiervoor een luchtdichte voerton of voercontainer en bewaar deze op een constante temperatuur. Plaats de voerton dus niet in een vochtige ruimte én voorkom opwarming van de voerton. De voertonnen uit ons assortiment zijn gemaakt van kunststof, dit zorgt ervoor dat het voer zijn geur en smaak blijft behouden. Hiernaast zijn kunststof voertonnen natuurlijk eenvoudig schoon te maken, ook wel handig wanneer het aankomt op voeding waarbij goede hygiëne van belang is.

Tip: Laat jouw hond spelen met eten!

Ik hoor het je bijna denken; spelen met eten? Is dat niet iets wat we juist allemaal leren niet te doen? Klopt, maar voor honden ligt dit iets anders. Door jouw hond te laten ‘spelen’ met zijn eten zorg je voor vermaak, mentale uitdaging én het houdt jouw hond lekker bezig. Hoe pak je dit aan? Normaal gesproken schotel je de voeding van jouw viervoeter waarschijnlijk voor in een eetpot. Dit gaan we anders doen, door het voer aan te bieden op een speelse manier. Hierboven spraken we al over de anti-schrokbak maar er zijn talloze andere manieren om jouw hond uit te dagen met voeding. Denk hierbij aan een snuffelmat waar jouw hond zijn neus moet gebruiken voor het opsporen van hondenbrokjes, een voerbal waardoor jouw hond geestelijk én lichamelijk wordt uitgedaagd of een snack- én denkspel waarbij jouw hond een puzzel moet oplossen voor zijn voeding of traktaties. Bekijk de mogelijkheden in onze categorie hondenspeelgoed voor beloning en interactie en ontdek leuke manieren om jouw hond mentaal en lichamelijk uit te dagen met voeding.

Meer ontdekken voor jouw knappe viervoeter?

Ben je naast een nieuwe voerbak of drinkbak op zoek naar méér voor jouw geliefde viervoeter? Bekijk dan zeker de mogelijkheden in onze hondenwinkel! Ontdek de mooiste hondenmanden, alles voor fijne wandelingen, het leukste hondenspeelgoed én de lekkerste hondensnacks. Je vindt alles voor jouw liefste huisgenoot bij Flamingo want iedere viervoeter, groot én klein verdient het allerbeste!

Kort samengevat

Het kiezen van een goede voerbak doe je natuurlijk op basis van jullie wensen. Het is dan ook persoonlijk welke voerbak voor jouw hond het meest geschikt is. Maak gebruik van de handige filters hierboven om een selectie te krijgen van jouw perfecte voerbakken.
Een slowfeeder zorgt dat jouw hond zijn brokken niet kan opschrokken. Schrokken is namelijk niet goed voor het darmstelsel van je hond. Meer ideeën opdoen voor jouw snelle eter? Je leest onze tips voor spelenderwijs eten hierboven.
In veel gevallen werkt het gebruik van een drinkfontein positief op het drinkgedrag van jouw hond. Het stromende water is in veel gevallen toch net wat interessanter dan de stilstaande waterbak. 
Om de kwaliteit te behouden kun je hondenvoer het beste bewaren in een gesloten, luchtdichte voerton. Plaats de voerton niet in de zon en voorkom vocht. Snacks kun je het beste apart in een snack box of snackcontainer bewaren.