Ontdek ons duurzaamheidsrapport 2023!
x

Onze diensten

Bij Flamingo gaan we verder dan enkel een sterk gamma producten aanbieden. We halen het beste uit jouw dierenwinkel of -afdeling.

De Flamingo-service

Flamingo is niet zomaar een groothandel van dierenbenodigdheden. We gaan veel verder dan enkel het aanbieden van een sterk gamma producten. Wij staan ook voor je klaar om mee te denken op vlak van winkelinrichting, assortimentssamenstelling en meer! Zo halen we samen het beste uit jouw dierenwinkel of -afdeling.


Assortimentssamenstelling
& prijszetting

Keuze is reuze! Met maar liefst 8500 huisdierbenodigdheden van kat tot kanarie en alles daartussen, heb je bij Flamingo keuze te over om je gamma samen te stellen. We nodigen je graag uit in onze showroom van 1000 m² om inspiratie op te doen. We leiden je met veel plezier rond en bekijken samen met jou welke assortimentssamenstelling perfect past bij jouw winkel of -afdeling. Samen maken we een gedetailleerd plan op voor een gemaximaliseerde omzet.

Weinig kaas gegeten van winst- en omzetmarges? Geen probleem. Ook op dat vlak hebben we ervaring te over om jou te kunnen adviseren.

Winkelinrichting & shopfitting

Of je nu een volledige dierenwinkel of een kleine afdeling wil toewijden aan huisdierbenodigdheden: bij Flamingo delen we onze 50 jaar expertise op vlak van winkelinrichting graag met jou. We weten namelijk als geen ander wat nu de meest commerciële plaats in de winkel is voor de hondensnacks, het kattenspeelgoed of zelfs een papegaaienkooi. Onze shopfitters, Sander en Davy , leveren en installeren een concept op maat van jouw winkel, ongeacht de dier- en categoriegroepen van je keuze.

Daarnaast kunnen wij onder bepaalde voorwaarden zorgen voor heel wat POS-materiaal zoals hangstrips, banners ... om jouw winkelinrichting te verzorgen en nog meer verkoop te genereren.

Flamingo Pet Products showroom snacks
animal toys

360° video's

Onze producten vanuit elke hoek kunnen bewonderen? Dat kan dankzij onze 360°-opnames die je vindt op de productpagina’s. Op elk tijdstip van de dag, eender waar ter wereld. Bovendien kan je ze zelf downloaden en tonen op je webshop of sociale media.

Private label

Een sterke prijs-kwaliteit kunnen bieden met je eigen merk? Ook private label behoort tot de mogelijkheden bij Flamingo. Zo kan jij je onderscheiden met je eigen, unieke merk en zelf bepalen hoe je je producten op de markt brengt. Contacteer ons en we bekijken graag samen met jou wat er mogelijk is. Lees hier alles over onze private label-dienstverlening.

Productomschrijvingen

We delen onze productomschrijvingen en kenmerken van de producten graag met jou ter inspiratie.

Om je eigen webteksten uniek in de kijker te zetten voor Google en je klanten, raden we je aan om onze teksten te herschrijven alvorens je ze publiceert op je website.

Uniek geschreven productomschrijvingen kunnen de vindbaarheid van je website of webshop in Google ten goede komen. Daarnaast dragen het toepassen van je eigen tone of voice en schrijfstijl bij aan het in de kijker zetten van een sterk merk waardoor je ook een meerwaarde creëert naar de consument toe.

Gegevensuitwisseling

EDI

Dankzij EDI kunnen we onze gegevensbestanden (van facturen over aankooporders tot Excelfiles met productinformatie) koppelen aan die van jou en informatie automatisch uitwisselen. Zo kunnen bepaalde processen makkelijk geautomatiseerd worden.

GS1 GDSN

Bij Flamingo maken we gebruik van GS1 GDSN. Dankzij GS1 GDSN kunnen we realtime informatie zoals productinformatie snel, gemakkelijk en correct uitwisselen met jou. Alle leveranciers die aangesloten zijn bij GS1 GDSN gebruiken namelijk gestandaardiseerde datafiches, waardoor jij de informatie steeds op dezelfde manier kan downloaden. Ongeacht je type winkel.


Productvoorlichting

Zijn er bepaalde producten waar je zelf minder van afweet of heb je vragen over een product? Wij informeren je graag. Op onze website vind je alvast een schat aan informatie over onze producten, van specificaties tot veelgestelde vragen. Maar natuurlijk kan je ook steeds bij je vertegenwoordiger terecht voor extra informatie of een export uit ons PIM-systeem.

Onze vertegenwoordigers laten je graag kennismaken met onze producten. Indien je dat wenst komen ze ook regelmatig langs om onze nieuwe producten voor te stellen. Daarnaast beschikken we over infomercials met hapklare informatie over bepaalde productcategorieën of productgamma’s. Hierop geven we de belangrijkste informatie weer. Handig voor jou om kennis te maken met de producten of als geheugensteuntje bij de verkoop. Vraag ernaar bij je vertegenwoordiger.


Purchaser from Flamingo measuring pet supplies - aankoper van Flamingo Pet Products meet huisdierbenodigdheden op

Verdeler worden?

Heb jij een dierenwinkel, groothandel, tuincentrum, doe-het-zelf-zaak, supermarkt, trimsalon of kwekerij en wil je onze producten graag verdelen? Wij hebben alles in huis dat je nodig hebt voor je dierenwinkel of -afdeling.

Onze troeven

  • Groot assortiment van 8500 producten voor hond, kat, knaagdier, kip, vis, vogel en reptiel
  • Tientallen nieuwe producten per maand voor een up-to-date assortiment
  • Iedereen kan, om het even waar ter wereld, verdeler worden van Flamingo. We zijn momenteel actief in 60 landen
  • We doen er alles aan om je bestelling binnen de 24 uur klaar te maken voor verzending naar België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland en Italië
  • We streven steeds naar een servicegraad van minstens 95%
  • Onze Flamingo-producten worden zorgvuldig geselecteerd bij producenten uit Europa, het Verenigd Koninkrijk, Azië en Noord-Amerika
  • Feedback of vragen? Onze >200 medewerkers staan voor je klaar