Duurzaamheid

Een groenere planeet voor ons en onze huisdieren

Flamingo Green: leuk voor je dier, lief voor het milieuBij Flamingo Pet Products geloven we dat vele kleine inspanningen een groot verschil maken voor het milieu. Daarom dragen we zelf ons steentje bij en hopen we anderen te inspireren om hetzelfde te doen. Lees hier hoe we vandaag de dag werken aan een groenere wereld.
Ben je op zoek naar leuke accessoires of snacks voor je trouwe huisdier die ook nog eens ecologisch verantwoord zijn? Dan ben je bij Flamingo aan het juiste adres!

Flamingo Green


Flamingo Green is ons gamma natuurlijke, duurzame en recycleerbare producten met milieuvriendelijke verpakkingen. Vandaag de dag vind je in het aanbod alvast heel wat duurzame speeltjes voor honden en katten. Het Flamingo Green-assortiment wordt stapsgewijs uitgebreid, dus bij onze nieuwe producten van de maand zal je regelmatig nieuwe groene accessoires en/of snacks kunnen ontdekken.

Elke verpakking van Flamingo Green heeft een kleurenlabel dat je meer vertelt over de gebruikte materialen.

Nestor the cat showing off his new toys from Flamingo Green
flamingo green infographic
Natuurlijke producten
Deze producten zijn gemaakt van natuurlijke materialen.

Recycleerbare producten
Deze zijn gemaakt van materialen die terug opnieuw gebruikt kunnen worden.

Gerecycleerde producten
Producten die gemaakt zijn van gerecycleerde materialen.

Genoeg groene energie voor 200 gezinnen


Op ons hoofdgebouw in Geel liggen 3480 zonnepanelen, samen goed voor een vermogen van 824 kilowattpiek. Dat is evenveel als het jaarlijks verbruik van 200 gemiddelde gezinnen samen. Eén zonnepaneel levert per jaar genoeg energie om 2276 liter koffie of thee te zetten. Een elektrische wagen verbruikt dan weer 15 kilowattuur elektriciteit per 100 gereden kilometers. Om maar te zeggen: we produceren heel wat groene stroom. 💚


Groen naar en van het werk


De klassieke wagen is een van de grootste oorzaken van luchtvervuiling door CO². Daarom doen we bij Flamingo een beroep op groenere alternatieven.

Elektrische en hybride bedrijfswagens


Ons wagenpark van bedrijfswagens wordt in 2021 uitgebreid met hybride en elektrische opties. Rekening houdend met de CO² die opgewekt wordt tijdens de productie van zo’n wagen en het opwekken van elektriciteit, ligt de uitstoot van een elektrische wagen nog altijd 3 tot 4 keer lager dan die van een klassieke wagen. Dat stelt een onderzoek van De Europese Federatie voor Transport en Milieu. Aan de parkeergelegenheid van ons hoofdkantoor vind je alvast 10 laadpunten voor elektrische wagens.

People posing for electric cars - Flamingo Pet Products
a person charges an electric car - Flamingo Pet Products
A person sits in an electric car - Flamingo Pet Products

Elektrische fietsen


Daarnaast kan elke Flamingo-medewerker voordelig een elektrische fiets leasen bij ons. Voor woon-werkverkeer wekt de elektrische fiets volgens Milieu Centraal gemiddeld maar liefst 10 keer minder CO² op dan de klassieke wagen bij een woon-werktraject van 10 tot 20 kilometer. En natuurlijk kunnen deze medewerkers naast woon-werkverkeer hun elektrische fiets ook gebruiken voor andere verplaatsingen.

Electric bike - elektrische fiets - flamingo pet products

Minder papierverbruik, meer digitaal


Bij Flamingo zetten we kleine stapjes om ons papierverbruik te verminderen. Daarom krijgen onze vertegenwoordigers tablets mee om producten voor te stellen aan onze klanten. Natuurlijk komt onze dienstverlening steeds voorop, en kunnen klanten die dat wensen nog steeds een papieren catalogus bekijken. Daarnaast bieden we met onze nieuwe website heel wat informatie aan die je gemakkelijk digitaal kan raadplegen. En daar kan het milieu alleen maar wel bij varen.

Representative ordering pet supplies through tablet

Pet Sustainability Coalition

Flamingo Pet Products is lid van de Pet Sustainability Coalition (PSC). PSC heeft als doel om bedrijven binnen de huisdierensector samen te brengen, bij te staan en te inspireren om groener én verantwoordelijker te ondernemen. Met de nauwe samenwerking, aanbevelingen en tools van PSC blijven we onze duurzame inspanningen verder optimaliseren.


Ook interessant

Flamingo Green

Flamingo Green

Bij Flamingo willen we graag een groenere wereld voor onszelf, maar ook voor onze trouwe huisdieren. Heb jij ook een hart voor het milieu én voor jouw huisdier? Dan is deze blog iets voor jou.

Lees er alles over
Groen naar het werk

Groen naar het werk

De klassieke bedrijfswagen is een van de grootste oorzaken van luchtvervuiling door CO². Bij Flamingo kiezen we meer en meer voor groene alternatieven.

Lees er alles over