Eet- & drinkbenodigdheden
voor je kat


Stimuleer je kat om voldoende te eten en drinken met ons gamma eetbakken, drinkkommen, automatische voederautomaten en drinkfonteinen voor katten.

Voerbakjes, eetpotjes en een drinkfontein voor jouw kat!


Aan tafel! Keramieken voerbakjes, kunststof waterbakken, handige voederautomaten of een waterfontein voor jouw kat. Ben je op zoek naar een kattenbakje maar heb je geen idee welke keuze de beste is voor jouw kat? Scroll gerust eens door onze kattenwinkel of lees verder en ontdek de mogelijkheden!

Verschillende soorten voerbakjes voor jouw kat

Laten we starten met de verschillende soorten kattenvoerbakjes in ons assortiment. Het Flamingo assortiment voor kattenvoerbakken is namelijk enorm uitgebreid. Van een verhoogde voerbak tot dubbele voerbakken of zelfs een ergonomische voerbak. Maar welke voerbak kies je dan voor jouw kat? Ten eerste is het een kwestie van smaak maar de verschillende soorten voerbakken hebben ook praktische voordelen. Het is dus belangrijk te bepalen welke voordelen voor jou van belang zijn. Kies voor een vaatwasserbestendige voerbak, een voerbak die in hoogte verstelbaar is of zelfs een automatische voerbak voor jouw kat. Lees hieronder verder de mogelijkheden.

Automatische kattenvoerbak, handig én praktisch

Een automatische voerbak voor jouw kat is ontzettend praktisch én handig. Deze voerbakken beschikken namelijk over een zelf in te stellen timer. Deze timer zorgt ervoor dat de voerbak opent voor jouw kat op het door jou geprogrammeerde tijdstip. in de Flamingo kattenwinkel vind je zelfs een voederautomaat met meerdere compartimenten, die los van elkaar te programmeren zijn. Dit maakt het mogelijk jouw kat voor langere tijd te voorzien van verse voeding. Super handig wanneer je bijvoorbeeld een weekendje weg gaat.

Verschillende soorten drinkbakjes voor je kat

Ook een drinkbak mag natuurlijk niet ontbreken in de uitzet voor jouw kat. Een waterbak die jouw kat voorziet van de noodzakelijke hydratatie. Want ook voor katten geldt; altijd blijven drinken! Veel mensen kiezen een waterbak op basis van uiterlijk maar wist je dat het kiezen van een drinkbak invloed kan hebben op het drinkgedrag van jouw kat? Heb jij bijvoorbeeld een kat met een platte neus, zoals de Pers dan is het aan te raden te kiezen voor een platte drinkbak. Dit voorkomt namelijk dat jouw Pers zijn gehele snuit in de drinkbak moet dompelen om te drinken. Voor grotere kattenrassen is het aan te raden te kiezen voor een zware drinkbak, zoals een drinkbak van keramiek. Dit voorkomt het omstoten van de drinkbak. Bekijk ons aanbod drinkbakken en maak gebruik van de filters om de ideale drinkbak voor jouw kat te vinden.

Een drinkfontein voor katten, dat is drinken in stijl

We schreven het hierboven al; altijd blijven drinken. Het is van belang dat jouw kat, zoals ieder ander dier altijd voldoende drinkt. Een volwassen poes of kater drinkt gemiddeld 40 tot 50 ml per dag. Toch drinken sommige katten weinig, soms zelfs té weinig. Om het drinkgedrag van jouw kat positief te stimuleren kun je gebruik maken van een waterfontein voor katten. De waterfonteinen zorgen ten alle tijden voor stromend drinkwater, wat het een stuk interessanter maakt! Hiernaast is het drinkwater uit een drinkfontein frisser door het gebruik van een filter. Het gebruik van een kattenfontein is ook ideaal wanneer je even van huis bent, de drinkfonteinen hebben namelijk een reservoir tot wel 2 liter! Zo kan jouw kat zeker een aantal dagen vooruit.

Materialen voor een kattendrinkbak of kattenvoerbakjes

Voerbakjes en drinkbakjes voor de kat komen in verschillende materialen. Zo vind je in ons assortiment voer en drinkbakken van keramiek , inoxmelamineplastic en zelfs kattenbakjes van gerecycleerd materiaal. Zoals hierboven al geschreven is het aan te raden te kiezen voor het juiste materiaal voor jouw kat. Kies je bijvoorbeeld een lichtgewicht kunststof voerbakje voor jouw Maine Coon dan is de kans groot dat hij deze omver duwt, je kunt daarom beter kiezen voor een zware voerbak. Het kiezen van het juiste materiaal heeft ook invloed op de hygiëne. Kies daarom altijd voor een voerbakje en waterbakje die je goed kunt schoonmaken én schoon houden.

Tip voor de plaatsing van jouw voer en drinkbakjes

Veel mensen kiezen ervoor de kattenbak, voerbak en drinkbak bij elkaar te plaatsen. Logisch, want zo blijft alles van jouw kat netjes bij elkaar. Toch is niet aan te raden, het is namelijk onnatuurlijk, waardoor het kan zijn dat jouw kat minder drinkt óf eet. Bij natuurlijk gedrag zal jouw kat nooit eten of drinken waar hij zijn behoeftes doet. Plaats het eetbakje en drinkbakje daarom altijd weg van de kattenbak, het beste is hiernaast om de drinkbak niet direct naast de voerbak te plaatsen. Maar deze op een andere plek aan te bieden. Heb jij een kat die slecht eet of drinkt, dan is het zeker de moeite waard deze tip te hanteren.

Meer benodigdheden voor jouw kitten, poes of kater?

Naast een ruim assortiment voerbakjes, drinkbakjes, voederautomaten en drinkfonteinen vind je bij ons natuurlijk meer voor jouw trouwe huisgenoot. Wat dacht je van een lekker warm kattenmandje, een leuke speelhengel of een nieuwe kattenbak? Bekijk het Flamingo-assortiment voor jouw huistijger en ontdek de mogelijkheden!

Kort samengevat

De mogelijkheden op het gebied van voerbakjes voor je kat is eindeloos. Van een zware keramieke voerbak tot een lichtgewicht kunststof voerbakje voor jouw kitten. Bekijk ook de mogelijkheden voor een automatische voerbak, ideaal wanneer je een weekendje weg hebt gepland.
Het drinken uit een katten drinkfontein stimuleert goed drinkgedrag bij jouw kitten of kat. Hiernaast zorgt een kattenfontein voor gefilterd én stromend fris water. Meer voordelen lezen van een kattenfontein? Bekijk hierboven waarom een kattenfontein een aanwinst is voor jouw kat!
Plaats de voer- en drinkbakjes van jouw kat nooit naast het kattentoilet. Dit kan ervoor zorgen dat jouw kat minder of zelfs niet eet. Op zoek naar de juiste plek in huis voor de voer- en drinkbakjes? Lees hierboven onze tips!