Ontdek ons duurzaamheidsrapport 2023!
x

Huisvesting
voor je knaagdier


Van gezellige knaagdierhuisjes tot de ideale slaapplaats: vind hier het perfecte verstopplaatsje voor jouw konijn, cavia, hamster of andere knagende vriend.

Een konijnenhok, hamsterhuisje of caviahok? Alles voor de huisvesting van jouw knager!

Of het nu gaat om een koppel konijnen, een dwerghamster of groep cavia’s; de huisvesting van jouw kleine huisdieren is belangrijk. Een veilige plek waar jouw knager kan spelen, eten én kan genieten van heerlijke dutjes! Maar waar moet je op letten bij het kopen van een knaagdierhuis of konijnenhok? Lees onze tips en ontdek de mogelijkheden voor jouw knager bij Flamingo Pet Products.

Waarom is een knaagdierhok belangrijk?

Zoals wij mensen en ieder ander huisdier hebben ook knaagdieren behoefte aan een fijne plek om te kunnen wonen. Een plek waar ze zich veilig voelen, waar ze zich terug kunnen trekken en heerlijk tot rust kunnen komen. Maar ook een plek waar ze kunnen eten, (samen) kunnen spelen en hun natuurlijke behoeftes kwijt kunnen. Tenslotte brengen ze veel tijd door in het konijnenhok, het caviahok of het hamsterhuis. Dit is dan ook de reden dat het belangrijk is een goed onderkomen te kiezen voor jouw knager. Wij begrijpen als geen ander dat het grote aanbod de keuze niet altijd makkelijker maakt, daarom gaan we je hierbij helpen. Lees verder en ontdek de mogelijkheden voor jouw huisdier!

Het perfecte konijnenhok of schuilhok voor buiten 

Konijnenhokken zijn er in alle vormen en maten; grote konijnenhokken, een konijnenhok mét ren, een schuil- of nachthok voor konijnen, een enkel konijnenhok of juist een dubbel konijnenhok. Hiernaast is er ook een verschil terug te zien in de gebruikte materialen, in ons assortiment vind je zowel konijnenhokken van hout als konijnenhokken uit kunststof. Maar waar moet je op letten met al dit aanbod? Welk hok is geschikt voor jouw konijn(en) en wat moet jouw konijnenhok minimaal bevatten? Hieronder vind je een overzichtje van de aandachtspunten:
Ruimte – Kies voor een konijnenverblijf dat voldoende ruimte biedt aan jouw konijn(en). Deze energieke dieren hebben de ruimte nodig om te kunnen springen, rennen en sprinten! Ben je op zoek naar een konijnenhok voor 2 konijnen overweeg dan eventueel een konijnenren te gebruiken voor extra loopruimte.
Materiaal – Houd er rekening mee dat konijnen kunnen knagen. Bescherm jouw konijnenhok voor deze scherpe tandjes en bied voldoende alternatief knaagmateriaal aan jouw konijnen. Is jouw konijn een échte fanatieke knager? Bekijk dan zeker eens de mogelijkheden op het gebied van kunststof konijnenhokken in ons assortiment.
Een nachthok – Het konijnenhok moet over een (deels) gesloten nachthok beschikken. Enerzijds zal jouw konijn hier dankbaar gebruik van maken tijdens dutjes maar het biedt ook mogelijkheden bij slechte weersomstandigheden. Je kunt een nachthok ook zelf maken door een schuilhuisje voor konijnen in de ren of het konijnenhok te plaatsen. Zeker wanneer je meerdere konijnen samen houdt is het slim meerdere schuilplekjes te maken, zo is er voor iedereen plaats!
Eten en drinken – Natuurlijk moet er een plek zijn om te kunnen eten en drinken. Zorg ervoor dat de drinkfles of het waterbakje niet in de direct zon staat of hangt. Plaats het hooi van jouw konijn niet in de regen en zorg dat ook het voerbakje staat op een plaats waar hij droog en schoon blijft.
Tip! Maak ook een speciale ‘toiletruimte’ waar jouw konijn zijn behoeftes kan doen. Konijnen zijn hygiënische dieren en door training goed zindelijk te maken. Maak hier gebruik van door een konijnentoilet te gebruiken en profiteer meteen van een schoner konijnenhok.

Schuilhuisjes voor konijnen in huis

Wist je dat er ook veel mensen voor kiezen om een konijn los in huis te houden? Konijnen zijn met de juiste training goed zindelijk te maken én het is ook nog eens gezellig! Woont jouw konijn in huis? Ook voor deze konijnen en knaagdieren is een schuilhuisje essentieel. Op deze manier hebben ze altijd toegang tot een eigen plekje in huis. Waar ze zich veilig voelen, comfortabel kunnen rusten en zorgeloos kunnen dromen. Je kunt hiervoor natuurlijk een konijnenhok binnen plaatsen maar ook één of meerdere schuilhuisjes is mogelijk. Bekijk onze schuilhuisjes voor konijnen binnen en laat je inspireren.

Het ideale hamsterhuis voor jouw (dwerg)hamster

Dwerghamsters, Goudhamsters, de Campbelli, Roborovski of Chinese hamster: voor iedere hamstersoort is een goede huisvesting van belang. Dit begint natuurlijk bij een goede hamsterkooi maar hier stopt het niet, ook de invulling van jouw knaagdierverblijf is belangrijk voor het welzijn, de gezondheid én het humeur van jouw hamster. Wist je dat hamsters in de natuur slapen in een zelf gegraven gangenstelsel onder de grond? Dit doen ze omdat het een veilig gevoel geeft, weg van roofdieren en de bewoonde wereld. Hamsters kiezen dan ook graag voor een verscholen plekje om te slapen in de hamsterkooi. Een goed hamsterhuisje is dan ook essentieel in het verblijf van jouw hamster, eventueel met wat nestmateriaal. Een knaagdierhuis waar jouw hamster zich kan terugtrekken en kan genieten van een zorgeloos slaapje. In het assortiment van Flamingo vind je naast houten hamsterhuisjes en kunststof huisjes ook leuke hamsterhuisjes met een loopbrug, trapjes en schommeltjes. Zo maak je van jouw hamsterkooi een paradijs voor jouw hamster!

Meer knaagdierhuisjes van hout, kunststof of textiel!

Naast konijnenhokken, schuilhuisjes voor hamsters en nachthokjes voor konijnen die in huis wonen vind je bij Flamingo natuurlijk méér voor knaagdieren. Een caviahuis bijvoorbeeld gemaakt van hout of een keramisch schuilhuisje voor jouw tamme rat. Onze natuurlijke knaagdierhuisjes van gevlochten hooi en verschillende huisjes van textiel doen het ook goed bij veel knagers! Kortom, er is voor ieder konijn en élk knaagdier een geschikt huisje te vinden bij Flamingo voor urenlang snoezelen! Laat je inspireren voor jouw konijn, cavia, hamster, fret, gerbil of chinchilla en ontdek ons aanbod bij een van onze vele verkooppunten.


Kort samengevat

De keuze in konijnenhokken is enorm; grote konijnenhokken, kleine konijnenhokjes, een konijnenhok met ren of juist zonder. Bekijk de mogelijkheden en laat je inspireren in het assortiment van Flamingo Pet Products.
Deze kleine huisdieren slapen graag verscholen, op een veilige plek in het verblijf. Een schuilhuisje in het knaagdierverblijf plaatsen is een goede manier om deze plek te bieden. Zowel konijnen als knaagdieren zullen hier dankbaar gebruik van maken.
Je kunt ervoor kiezen het schuilhuisje te vullen met nestmateriaal. Let er wel op dat je het juiste materiaal gebruikt. Zo kies je voor jouw hamster bijvoorbeeld voor hamsternestmateriaal en voor jouw konijn dat buiten woont eerder warm materiaal zoals stro.
In ons assortiment vind je zowel schuilhuisjes van veilige houtsoorten en grassoorten maar ook textiel, keramiek én steen vallen onder de mogelijkheden. Let er op dat je kiest voor veilige materialen óf materiaal dat geschikt is voor knagen.