Milieuvriendelijke
dierenbenodigdheden kopen

07/07/2021 Producten & assortiment Hond Kat

Milieuvriendelijke dierenbenodigdheden kopen:
3 redenen

Bij Flamingo willen we graag een groenere wereld voor onszelf, maar ook voor onze trouwe huisdieren. Heb jij ook een hart voor het milieu én voor jouw huisdier? Dan is deze blog iets voor jou. Je leest hier alles over onze milieuvriendelijke dierenbenodigdheden: Flamingo Green. En waarom ook jij milieubewuste producten voor je huisdier in huis moet halen.

Wat is een 'groen' product?


Milieubewuste producten hebben een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk en dus wordt de negatieve impact op het milieu geminimaliseerd. De meeste producten voor huisdieren worden vandaag uit plastic vervaardigd, want dat is makkelijk te reinigen en dus heel erg geschikt. Maar plastic belast het milieu natuurlijk veel meer dan natuurlijke materialen. Duurzame producten worden gewoonlijk gekenmerkt door twee basisdoelstellingen:

 • het verminderen van afval
 • het doeltreffend gebruiken van natuurlijke hulpbronnen

De producten worden vervaardigd met behulp van natuurlijke, gerecycleerde of recycleerbare ingrediënten en milieuvriendelijke procedures.
Nestor the cat showing off his new toys from Flamingo Green

Waarom milieuvriendelijke producten?


 1. De eerste reden ligt nogal voor de hand: het is gewoon veel beter voor het milieu. En zorgen voor het milieu, is ook zorgen voor onszelf en onze dieren.
 2. Daarnaast worden onze groene producten gemaakt van duurzame materialen. Dat houdt niet alleen in dat de producten beter zijn voor het milieu, maar ze gaan gemiddeld genomen ook veel langer mee. Dat is extra lang genieten, waardoor je minder vaak iets nieuws moet kopen. En ook dat is beter voor het milieu. Als dat geen plus is!
 3. Tot slot is het gewoon een erg gemakkelijke manier om je steentje bij te dragen aan een groenere wereld. Veel makkelijker dan bijvoorbeeld een elektrische wagen aanschaffen of voeding die in plastic is verpakt compleet van je menu te schrappen. Je koopt gewoon af en toe eens een groen product en het milieu vaart er wel bij. Easypeasy, toch!?
dog playing with ecofriendly dog toy - hond speelt met milieuvriendelijk speeltje - flamingo pet products

Flamingo Green: leuk voor je huisdier, lief voor het milieu


Wil jij ook je steentje bijdragen? Dan kan je je groene hart ophalen bij Flamingo Green: ons aanbod van milieubewuste producten. Flamingo Green is het milieuvriendelijke assortiment van Flamingo.

Zowel de producten zelf als de verpakkingen ervan zijn lief voor het milieu. Ja, zelfs tot de kleine bevestigingskoordjes aan toe. Ideaal dus als je op zoek bent naar ecologische verantwoorde spulletjes voor je trouwe dier.

Vandaag vind je in het Flamingo Green-aanbod vooral ecologische speeltjes voor je trouwe woef en je huistijger. Maar we zijn volop bezig met het gamma verder uit te breiden. Je zal dus tussen onze nieuwe producten van de maand regelmatig nieuwe groene producten zien opduiken.

Kleurenlabel: natuurlijk, gerecycleerd of recycleerbaar

Onze Flamingo Green-producten krijgen allemaal een kleurenlabel op de verpakking. De kleur gebruikt op het label, vertelt je van welke materialen het product precies is gemaakt:
Natuurlijke producten
Deze producten zijn gemaakt van natuurlijke materialen.

Recycleerbare producten
Deze zijn gemaakt van materialen die terug opnieuw gebruikt kunnen worden.

Gerecycleerde producten
Producten die gemaakt zijn van gerecycleerde materialen.

flamingo green infographic

GOTS-textiel en groene materialen


Welke materialen zijn nu precies groene materialen? Dit zijn enkele materialen die wij vandaag de dag gebruiken voor Flamingo Green:

 1. GOTS-textiel: voor Flamingo Green wordt textiel met het GOTS-label gebruikt. Dat is textiel dat aan enkele zeer strikte normen voldoet: 
  - Canvas - bevat minimaal 95 % organische vezels
  - Mag niet worden behandeld met bleekmiddelen
  - Gekleurd met niet-giftige kleurstoffen (of niet gekleurd)
  - Geproduceerd in een fabriek die strenge sociale- en milieunormen hanteert
 2. Natuurlijk rubber van de rubberboom
 3. Matatabi-hout: natuurlijk hout met een rustgevende werking

Onze verpakkingen bestaan dan weer uit gerecycleerd karton en natuurlijke bevestigingskoordjes in de plaats van plastic bandjes om de producten aan de verpakkingen te bevestigen.

Klaar voor een groen leven met je beestje?


Kort samengevat

Een product met een minimale impact op het milieu, met als doel zo weinig mogelijk afval te creëren en zo veel mogelijk natuurlijke materialen te gebruiken.
Buiten dat ze goed zijn voor het milieu gaan milieubewuste producten langer mee en zijn ze beter voor jouw gezondheid en die van je huisdier. Daarnaast is het gewoon een heel makkelijke manier om bij te dragen aan het milieu.
Flamingo Green is het milieuvriendelijke assortiment dierenbenodigdheden van Flamingo. De producten worden gemaakt van natuurlijke, gerecycleerde en/of recycleerbare materialen. Daarnaast worden ook de verpakkingen gemaakt van gerecycleerd karton.
GOTS is een label voor textiel dat aan zeer strikte normen moet voldoen. Zo moet het canvas voor 95% uit organische vezels bestaan, mag het niet behandeld zijn met bleekmiddelen, mag het enkel gekleurd worden met niet-giftige kleurstoffen en moet het worden geproduceerd in een fabriek die strenge normen hanteert.