Groen naar het werk

28/06/2021 Duurzaamheid

Groen naar het werk met elektrische bedrijfswagensVandaag de dag zijn zes op de tien verkochte auto’s in Europa bedrijfswagens, waarvan ruim 95 % met een benzine- of dieselmotor. Zo stelt Test Aankoop. De klassieke bedrijfswagen is een van de grootste oorzaken van luchtvervuiling door CO2. Bij Flamingo kiezen we meer en meer voor groene alternatieven: hybride en elektrische bedrijfswagens.

Rekening houdend met de CO2 die opgewekt wordt tijdens de productie van een elektrische wagen en het opwekken van elektriciteit bij het opladen, ligt de uitstoot van een elektrische wagen nog altijd 3 tot 4 keer lager dan die van een klassieke wagen. Dat stelt een onderzoek van De Europese Federatie voor Transport en Milieu. Hiervoor werd gekeken naar een woon-werktraject van 10 tot 20 kilometer.

Evolutie naar broeikasvrij


De Belgische regering stelt in een regeerakkoord dat tegen 2026 alle bedrijfswagens ‘broeikasvrij’ moeten zijn. Maar daar hebben we bij Flamingo niet op gewacht, want een groenere wereld voor ons en onze huisdieren is niet iets om op de lange baan te schuiven. Ons wagenpark van bedrijfswagens bestaat sinds dit jaar dan ook al gedeeltelijk uit hybride en elektrische opties. Aan onze parkeergelegenheid installeerden we alvast 10 laadpunten voor elektrische wagens.

Elektrische fietsen


Wist je trouwens dat al onze medewerkers bij ons voordelig een elektrische fiets kunnen leasen? Medewerkers die graag hun steentje bijdragen voor een groener milieu, kunnen op deze manier ook hun wagen al eens aan de kant laten staan en gebruik maken van de elektrische fiets. En het is ook nog eens gezond!


Download PDF 

flamingo green infographic

Ook interessant

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Bij Flamingo geloven we dat vele kleine inspanningen een groot verschil maken voor het milieu. Daarom dragen we zelf ons steentje bij en hopen we anderen te inspireren om hetzelfde te doen.

Lees er alles over
Flamingo Green

Flamingo Green

Bij Flamingo willen we graag een groenere wereld voor onszelf, maar ook voor onze trouwe huisdieren. Heb jij ook een hart voor het milieu én voor jouw huisdier? Dan is deze blog iets voor jou.

Lees er alles over