Bezoek ons op Anido!

22/07/2022 Beurzen

Duurzaamheid en E-commerce centraal op Anido


Dit jaar vindt Anido plaats op zondag 4 en maandag 5 september 2022 in Kortrijk Xpo in België. Ook wij zullen aanwezig zijn op de 22ste editie van de tweejaarlijkse vakbeurs voor professionals uit de pet sector.

Op Anido worden dit jaar 122 exposanten verwacht uit de Benelux en Noord-Frankrijk. Kom zeker eens langs stand 440, 440A, 440B, 440C, 440D want daar vind je ons met onze nieuwe stand van maar liefst 408 m2! En dit samen met onze accessoires voor huisdieren, waaronder onze nieuwe producten uiteraard.

Dit jaar zullen de thema’s duurzaamheid en E-commerce centraal staan op Anido. Wij lichten alvast een tipje van de sluier!


E-commerce en digitalisering bij Flamingo Pet Products


Digitalisering stond altijd al hoog op de agenda bij ons bedrijf, maar door de komst van corona en het vooruitzicht op het 50-jarige bestaan van Flamingo kwam alles nog eens in een stroomversnelling terecht. Zo lanceerden we vorig jaar onze nieuwe website met online catalogus en was dit jaar de nieuwe webshop aan de beurt! De nieuwe B2B-webshop geeft klanten de mogelijkheid om te bestellen waar en wanneer ze maar willen. Verder kunnen ze altijd op de hoogte blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen. Voor zowel onze klanten als de huisdierenbaasjes betekent dit toegang tot alle productinformatie en heel wat leuke en interessante informatie in de vorm van blogberichten bij ‘Advies voor je dier’.

Flamingo Pet Products en GS1


Over elk product valt enorm veel te vertellen. Van materiaal tot onderhoud alsook voor welk dier het geschikt is. Bij flamingo houden we deze informatie van onze 8500 accessoires en snacks nauwgezet bij in ons PIM-systeem (product information management). Deze informatie wordt dagelijks aangevuld en bijgewerkt door de dienst Master Data. Zo kunnen verdelers en huisdier baasjes steeds de juiste en up-to-date informatie over onze producten ophalen. GS1 geeft onze klanten de mogelijkheid om productinformatie op een uniforme manier te downloaden bij verschillende leveranciers die aangesloten zijn bij GS1 GDSN, waaronder ook Flamingo. Dit maakt het uitwisselen van data een stuk makkelijker.




Flamingo Pet Products en duurzaamheid


Naast een hart voor dieren hebben we bij Flamingo ook een hart voor duurzaam ondernemen. Met de duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties als leidraad, bekijken we op welke duurzaamheidsthema’s onze impact het grootst is en doen we -kleine en grote- inspanningen om een positieve bijdrage te leveren. Zo zijn we lid van de Pet Sustainability Coalition, een organisatie die bedrijven binnen de sector helpt ondernemen met aandacht voor mens, dier en milieu. Ook investeren we sinds 2020 in de Flamingo Green-collectie, ons gamma met maar liefs 130 natuurlijke, gerecycleerde en recycleerbare producten en verpakkingen. Bij Flamingo werken we zo veel mogelijk met duurzame partners. Zo drukken we onze catalogi bij een CO2-neutrale drukkerij met 100% plantaardige inkt. De3480 zonnepanelen op het dak van ons hoofdgebouw zorgen dan weer voor maar liefst 41,65% van ons energieverbruik.

We stellen ons duurzaamheidsbeleid constant bij om op de beste manier te kunnen bouwen aan de weg naar een groenere wereld voor ons én onze huisdieren!

Wij kijken er alvast naar uit om jou te ontmoeten! Zal jij erbij zijn? 




Ook interessant

Over Flamingo Pet Products

Over Flamingo Pet Products

Al bijna 50 jaar verdelen we 8500 accessoires en snacks die het beste halen uit de band tussen huisdieren en hun baasjes. We care about pets!

Lees ons verhaal
De Flamingo-service

De Flamingo-service

Bij Flamingo gaan we verder dan enkel een sterk gamma producten aanbieden. We halen het beste uit jouw dierenwinkel of -afdeling.

Lees er alles over