Op bedrijfsbezoek bij Flamingo

14/04/2022 Algemeen

Bedrijfsbezoek Lycée Antoine De Saint-Exupéry


Op 7 april hadden we het genoegen om enkele studenten van de studierichting Animalerie uit Rennes te mogen ontvangen voor een Flamingo-bedrijfsbezoek. We maakten ongeveer 47 leerlingen tussen 17 en 18 jaar en hun begeleiders wegwijs in het reilen en zeilen van ons bedrijf.

Zo legde Warehouse Manager Kevin ons proces van orderverwerking in het magazijn uit. Vanaf het moment dat een order binnenkomt, legt dit namelijk een hele weg af. De order komt binnen in het warehousemanagementsysteem en gaat dan naar orderpicking. Vervolgens wordt het order ingepakt en klaargemaakt voor verzending.

Sales Manager Sebastien gaf de studenten een rondleiding in onze showroom van 1000m2 en gaf wat meer uitleg over ons assortiment van 8500 producten voor hondenkattenknaagdierenvogelskippenvissen en reptielen.

Vervolgens lichtte onze Key Account Manager, Marloes, de flow van de selectie en implementatie van onze nieuwe producten toe. Ook hier komt heel wat bij kijken, zoals een marktonderzoek, creatie van verpakking, interne controles en meer.

Tot slot gaven we ook een woordje uitleg over onze verschillende afdelingen en een rondleiding doorheen ons kantoor.

Ook interessant

Over Flamingo Pet Products

Over Flamingo Pet Products

Al bijna 50 jaar verdelen we 8500 accessoires en snacks die het beste halen uit de band tussen huisdieren en hun baasjes. We care about pets!

Lees ons verhaal
De Flamingo-service

De Flamingo-service

Bij Flamingo gaan we verder dan enkel een sterk gamma producten aanbieden. We halen het beste uit jouw dierenwinkel of -afdeling.

Lees er alles over