Ontdek ons duurzaamheidsrapport 2023!
x

Duurzaamheid
Bij Flamingo Pet Products geloven we dat vele kleine inspanningen een groot verschil maken voor het milieu. Daarom dragen we zelf ons steentje bij en hopen we anderen te inspireren om hetzelfde te doen. Lees hier hoe we vandaag de dag werken aan een groenere wereld.


Duurzaamheidsrapport 2023


Een poot verder richting duurzaamheid! Bij Flamingo Pet Products zijn we toegewijd aan het creëren van een betere wereld, niet alleen voor onze huisdieren, maar voor alle levende wezens. We zijn een van de eerste bedrijven binnen de pet sector die de kar zijn beginnen trekken in het uitbrengen van een duurzaamheidsrapport. We zetten ons sinds enkele jaren dan ook in voor maatschappelijk verantwoord ondernemen om een positieve impact op de planeet te hebben.


Aanpak


Bij Flamingo willen we duidelijk maken dat we eraan werken onze negatieve impact op de maatschappij en het milieu te verkleinen en onze positieve impact te vergroten. Zo ontstond in 2022 het idee om een duurzaamheidsrapport uit te brengen. Maar hoe begin je aan zo’n rapport? En vooral, over welke duurzaamheidsthema’s rapporteer je? Dat leggen we even uit. Om deze thema’s te bepalen, hebben we een interne workshop gedaan, maar ook inspiratie gehaald uit de trends in de sector, de wetgeving, en natuurlijk de verwachtingen van onze stakeholders. 


Voordat de finale beslissing gemaakt werd rond welke thema’s op de agenda zouden komen, hebben we de GRI-standaarden bekeken. Het ‘Global Reporting Initiative’ is een van de eerste en wereldwijd ook meest gebruikte rapporteringskaders voor duuzaamheidsthema’s. Voor ons eerste duurzaamheidsrapport hebben we het GRI-kader als leidraad gebruikt. Dat laat ons toe onze eigen voortgang en die van andere GRI-gebruikers jaarlijks op te volgen. 


Uit deze uitgebreide oefening kwamen zeven materiële thema’s. Hier willen we in de toekomst op inzetten én over rapporteren: 

  • Circulaire verpakkingen 
  • Klimaatbescherming 
  • Duurzame producten 
  • Veilige en aangename werkomgeving 
  • Veilige producten voor huisdieren en hun baasje 
  • Economische groei 
  • Duurzame samenwerkingen 

Sustainable Development Goals 


Door in te zetten op bovenstaande zeven thema’s geloven we dat we kunnen bijdragen aan de internationale ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties, die in 2015 door de 193 lidstaten werden aangenomen. De 17 doelstellingen en 169 targets vormen een internationaal actieplan voor een duurzame wereld tegen 2030. Deze SDG’s (Sustainable Development Goals) kunnen we onderverdelen onder de vijf thema’s: planet, people, prosperity, partnership en peace. 


null


Ook in ons volgend duurzaamheidsrapport lees je wat we het afgelopen jaar hebben gerealiseerd binnen deze zeven thema’s én wat onze plannen zijn voor de toekomst. Met elke thema dragen we bij aan de SDG's. Op die manier willen we huisdieren en hun baasjes nog dichter bij elkaar brengen. En dat op een verantwoorde manier. Zo kunnen wij samen met onze huisdieren blijven genieten van onze wereld én van onze favoriete Flamingo-producten.


Nestor the cat showing off his new toys from Flamingo Green